Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

SVETSKI DAN CRVENOG KRSTA

rss

08.05.2007. Aleksandar Gvozden

SVETSKI DAN CRVENOG KRSTA
Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, ove godine biće 'Zajedno za humanost'.

Pod tim motom biće obeležena i Nedelja Crvenog krsta koja će trajati od 8. do 15. maja.

Tokom te nedelje u Srbiji će biti realizovan niz različitih akcija, među kojima je 'Paket za novorođenu bebu', čiji je cilj povećanje nataliteta u Srbiji, i 'Krv život znači', u okviru koje će biti dodeljene nagrade za literalne i likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola iz Srbije.

Tokom Nedelje Crvenog krsta na osnovu Uredbe Vlade Srbije realizovaće se doplatna markica, a ostvaren prihod od poštanskih markica kao i od doplata na kartu u avionskom, železničkom, brodskom i autobuskom saobraćaju biće posvećena realizaciji programna 'Podrška romskim porodicama sa predškolskom i školskom decom'. Cilj tog programa je podizanje svesti kod romskih porodica o važnosti usvajanja i primene zdravog načina života i podrška obrazovanju romske dece.

Crveni krst Srbije realizuje različite programe pomoći uz pomoć 10.000 volontera koji redovno učestvuju u akcijama i 60.000 volontera koji se povremeno uključuje u aktivnosti 'shodno svojim afinitetima'.

Crveni krst Srbije čine dve pokrajinske organizacije Crvenog krsta, pet gradskih i 178 organizacija Crvenog krsta u opštinama.

U svetu postoji 97 miliona dobrovoljnih saradnika volontera Crvenog krsta, koji kroz različite programe pomažu više od 277 miliona korisnika humanitarne pomoći. 

Komentara: 0


# Crveni krst
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima