Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Veliki uspeh mladog pijaniste Alekse Stankovića

rss

09.04.2019. Proverena vest

Naš sugrađanin Aleksa Stanković, učenik četvrtog razreda klavira OMŠ „Vladimir Đorđević“ iz Aleksinca u klasi nastavnice Anđelke Dimitrijević, osvojio je prvu nagradu na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije koje je prošle nedelje održano u Beogradu.

Foto: Proverena vest

U kategoriji u kojoj je učestvovalo 89 takmičara, Aleksa je osvojio visoku prvu nagradu sa 99.50 poena od mogućih 100. Treba napomenuti da Republičko takmičenje spada u red najzahtevnijih takmičenja koje karakteriše veoma strog način ocenjivanja, kao i veliki broj odlično pripremljenih kandidata u svim kategorijama.

Takmičare je ocenjivao internacionalni tročlani žiri u sledećem sastavu: Svetlana Koseva - Bugarska, Mirjana Rajić - Nemačka i Nenad Kačar - Hrvatska.

Aleksa je pre dva meseca osvojio visoku prvu nagradu i na Međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” u Beogradu, gde je takođe imao zapažen nastup i sve same pohvale.

Da je Aleksa pravi talenat govori i činjenica da je do sada osvajao isključivo prve i specijalne nagrade, a na nekoliko takmičenja odlukom žirija proglašavan je i za laureata celog takmičenja.


# nagrada Vladimir Đorđević OMŠ Aleksa Stanković Anđelka Dimitrijević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima