Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tri nove predstave Aleksinačkog amaterskog pozorišta

rss

10.12.2012. Izvor: Aleksinačke novosti

Nakon što je predstave "Život u tesnim cipelama" i "Ivkova slava" za proteklih godinu dana videlo više od 8.000 posetilaca na ukupno 32 izvođenja širom Srbije, Aleksinačko amatersko pozorište ovih dana otpočelo je pripremu tri nove predstave, na večernjoj, omladinskoj i dečjoj sceni.

Tri nove predstave Aleksinačkog amaterskog pozorišta

Šestočlani glumački ansambl, sastavljen od iskusnih glumaca amatera i predvođen umetničkim direktorom Dukom Jovanovićem, koji i ovog puta potpisuje režiju, otpočeo je čitajuće probe "Laže i paralaže" po tekstu Jovana Sterije Popovića, a premijera ove predstave se očekuje krajem februara ili početkom marta.

Istovremeno je otpočeo i rad na izradi predstave po tekstovima Duška Radovića za omladinsku scenu u saradnji sa Centrom za kluturu i Aleksinačkom gimnazijom, a u kojoj će igrati sedmoro učenika ove školske ustanove.

U završnoj fazi priprema je predstava za decu "Autobiografija" po tekstu Branislava Nušića, koja će u decembru, januaru i februaru biti besplatno izvedena za đake svih seoskih škola u opštini Aleksinac u saradnji sa aleksinačkom bibliotekom "Vuk Karadžić".

Inače, predstave koje su trenutno na repertoaru Aleksinačkog amaterskog pozorišta, "Život u tesnim cipelama" i "Ivkova slava", početkom 2013. imaće nekoliko gostovanja uglavnom na scenama profesionalnih srpskih pozorišta.


# AAP pozorište Vuk Karadžić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima