Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Specijalna nagrada i laureat za pijanistu iz Aleksinca

rss

03.05.2018.

Na nedavno održanom Internacionalnom festivalu u Ubu učeniku osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“ iz Aleksinca Aleksi Stankoviću dodeljena je specijalna nagrada.

Specijalna nagrada i laureat za pijanistu iz Aleksinca

Naime, Aleksa je nakon pobede u svojoj kategoriji i osvojenih 100 poena, jednoglasnom odlukom žirija proglašen za apsolutnog pobednika svih kategorija na nivou osnovne i srednje škole, i na zahtev organizatora festivala nastupiće na završnom koncertu na kome će mu biti dodeljena nagrada.

S obzirom na to da su kategorije bile po razredima, a ne po godištu, Aleksa se na ovom takmičenju takmičio u kategoriji sa decom koja su čak i do dve godine starija od njega, ali bez obzira na to, Aleksa je svojim izuzetnim nastupom uspeo da oduševi sve prisutne, kao i članove komisije od kojih je dobio sve same pohvale.

Ovaj mladi pijanista svakodnevno vežba po nekoliko sati, zbog čega uspesi dolaze kao logičan sled njegovog predanog rada, a kako on sam kaže ovaj kao i drugi uspesi i pohvale ga motivišu i ohrabruju.

Na kraju treba istaći da pored svoje nastavnice Sanje Pavlović, najveću podršku ima od svojih roditelja koji se kako on kaže, trude da mu budu uvek na usluzi i ohrabre u teškim trenucima kada je to potrebno.

Od početka školske godine ovo je Aleksi treća prva nagrada, a kako navodi mladi pijnista do kraja školske godine očekuju ga još takmičenja, kao i nekoliko gostujućih koncerata.


# festival klavir Vladimir Đorđević OMŠ Sanja Pavlović Aleksa Stanković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima