Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sa Majskih muzičkih svečanosti u Bijeljini "Pevnica" u Aleksinac donela dve medalje

rss

15.05.2019.

Aleksinački hor "Pevnica" učestvovao je na 18. Majskim muzičkim svečanostima održanim od 8. do 12. maja u Bijeljini, takmičeći se u kategoriji kamernih horova. Iz Bjeljine su u Aleksinac doneli dve medalje: zlatnu za duhovnu i srebrnu medalju za svetovnu muziku.

Sa Majskih muzičkih svečanosti u Bijeljini "Pevnica" u Aleksinac donela dve medalje

Na pitanje da li su očekivali da u obe kategorije dobiju po jednu medalju, dirigent, dr Marina Gavrilović kaže: ’’Iskreno, puno smo radili i dugo se pripremali za ovo takmičenje. Naravno da smo želeli da dobijemo priznanja i za duhovnu i za svetovnu muziku, ali smo znali da je učešće prijavio veliki broj horova iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije, pa nismo mogli da sa sigurnošću procenimo koliko ćemo medalja poneti iz Bijeljine. Bila sam prijatno iznenađena kada su, na dodeli priznanja, dva puta za redom pročitali moje ime i uručili nam obe medalje, i zlatnu i srebrnu. Dosta je horova koji su ovoga puta ostali bez nagrade... Bili smo možda brojčano najmanji hor, ali, eto, imali smo sreće da je stručni žiri prepoznao naš kvalitet i nagradio naš višemesečni trud i rad.’’

Naredno takmičenje na koje ’’Pevnica’’ odlazi je 16. Međunarodni festival pravoslavne muzike ’’Sveta Bogorodica – Dostojno jest’’ koji će biti održan od 7. do 11. juna u Pomorju. ’’Pevnica’’ je iz Pomorja već donosila nagrade a ove godine, po prvi put, će se oprobati i na prestižnom džez festivalu ’’Nišvil’’ koji se održava od 2. do 11. avgusta u Nišu.

’’Sada se pripremamo za Pomorje jer je takmičenje vrlo blizu, a nakon toga se potpuno posvećujemo Nišvilu. Džez je nešto novo na našem repertoaru. Na nekoliko koncerta smo ’’Let it snow’’ u džez varijanti pevali pred našim sugrađanima i dobili dobru povratnu informaciju od njih. U avgustu ćemo videti šta o našem džezu misle žiri i publika u Nišu...'’ kaže dr Marina Gavrilović.


# Marina Gavrilović festival nagrada Pevnica hor Bijeljina
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima