Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Reagovanje Andreja Šepetkovskog na izbacivanje predstave sa Festivala

rss

22.11.2018.

Podsećanje radi naših sugrađana, situacija nastala izbacivanjem predstave Beogradskog dramskog pozorišta "Utopljena duša" u kojoj igra Sergej Trifunović sa programa festivala u Aleksincu, nije nešto što se događa prvi put.

Reagovanje Andreja Šepetkovskog na izbacivanje predstave sa Festivala

2013. godine Andrej Šepetkovski je poslao otvoreno pismo zbog izbacivanja predstave "Šetnja sa lavom".

"Naime, sredinom septembra predstava je ZVANIČNO POZVANA u takmičarsku konkurenciju. Ansambl je bio jako srećan zbog toga. Nekoliko dana kasnije je usledio poziv Umetničkog direktora i razgovor koji može da bude dobra polazna osnova za neku buduću komediju. Prvo mi je rečeno da je naša, inače najjeftinija, predstava IZBAČENA iz takmičarskog programa jer opština Aleksinac nema dovoljno para!

Onda mi je ponuđeno da predstavu odigramo revijalno i da ja unapred dobijem neku super specijalnu nagradu kao tekstopisac, koju će oni da izmisle. Ali da u takmičarskoj konkurenciji ne smemo da budemo. Nagradu sam odbio. Želeo sam da se oni na dostojan način izvine glumcima.

Ali, ne. Uprkos svakoj logici, odbor je ipak rekao ne. Odbor, čiji je predsednik izvesni Grujica Veljković, predsednik Skupštine opštine. Kakve on veze ima sa kulturom, ne znam, tek, data mu je vlast da i o tome odlučuje. Glumci su po drugi put izigrani." - kompletno pismo pročitajte ovde.

Redakcija Aleksinac neta je kontkaktirala Andriju da prokomentariše novonastalu situaciju, ali ovog puta dobili smo samo kratak odgovor : "Ne da mi duša, muka mi je od svega što se događa, upozorio sam na ovo još pre pet godina u otvorenom pismu"


# opština Grujica Veljković pozorište festival Aleksinac.Net Andrej Šepetkovski Festival prvoizvedenih predstava Sergej Trifunović
@aleksinacnet @WhistlerDick @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima