Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Raspisan konkurs za književnu nagradu "Gordana Brajović"

rss

12.01.2015. Radio Aleksinac

Organizacioni odbor 18. srpskog književnog susreta “Gordana Brajović”, koji se tradicionalno održava u maju u Aleksincu, raspisao je konkurs za najbolju knjigu namenjenu mlađem i starijem dečijem uzrastu, kao i za dečije stvaralaštvo iz oblasti poezije i proze.

Raspisan konkurs za književnu nagradu "Gordana Brajović"

Novina je da će ove godine učenici, koji su i dalje podeljeni u tri kategorije – od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda osnovne škole, kao i od prvog do četvrtog razreda srednje škole – svoje prozne i poetske radove, po tri rada po učeniku, moći da šalju isključivo poštom.

Predselekciju radova će ponovo vršiti profesorka srpskog jezika Tanja Milenković, a nakon toga će komisija Centra za kulturu odlučivati o glavnim nagradama, objašnjava stručna saradnica Centra za kulturu Marina Biorac.

- Ono što je novina, i na čemu smo mi od ove godine insistirali, jeste da se radovi šalju isključivo poštom, zato što je bilo dosta dupliranja radova jer su neki slali i poštom i mejlovima. Računamo da će ovoga puta ono što bude stiglo biti jedino validno za našu konkursnu komisiju. Takođe, jedan učenik može da pošalje najviše tri rada da bismo izbegli neku hiperprodukciju, a idemo i na to da se škole i sami učenici malo više bave kvalitetom radova, da ono što bude poslato i stvarno bude najbolje.

Konkurs je otvoren do 20. februara, a radove treba slati na adresu Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu, koji je ove godine po prvi put sam organizator, pošto je Kompanija “Novosti” otkazala suorganizaciju.

- Mi od ove godine postajemo glavni i jedini organizator ove manifestacije. Ovoga puta nemamo podršku „Večernjih novosti“. Nažalost, desilo se ono čega smo se plašili ranijih godina zbog ove ekonomske situacije, tako da i glavnu nagradu, za najbolju knjigu za decu, dodeljuje Centar za kulturu, to jest SO Aleksinac, kao i đačke nagrade u vidu knjiga koje mi budemo odabrali.

Gordana Brajović je bila poznata novinarka i književnica za decu, rodom iz Subotinca kraj Aleksinca.


# književnost Centar za kulturu i umetnost Gordana Brajović škole Marina Biorac konkurs Tanja Milenković SO Aleksinac
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima