Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Prepiska Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka" ovog petka u Bečeju

rss

30.09.2019.

U subotu, 5. oktobra, na sceni Gradskog pozorišta u Bečeju gostuje duodrama "Prepiska Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka". Predstavu je režirala Vida Ognjenović, igraju Slobodan Beštić i Jovana Todorović, a u produkciji je Festivala prvoizvedenih predstava iz Aleksinca.

"Prepiska Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka" ovog petka u Bečeju

Predstava je bazirana na autentičnim pismima između Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka koja je sa ruskog na srpski jezik preveo Vladimir Jagličić, a adaptirala i režirala Vida Ognjenović.

Publici će biti predstavljen jedan deo pisama u periodu od samog početka njihovog dopisivanja do dogovora da se prvi put uživo vide. Kroz pisma su prožeti njihovi životi (Marinin van Rusije i Borisov u Rusiji), njihovo pesničko stvaralaštvo kao i veliki naboj emocija koja su ova dva pesnika gajila jedno prema drugom. Kroz njihovu prepisku se oseća ljubav pesnika prema pesniku i dva ljudska bića koja žive za susret, ljubav, a žive na rubu egzistencije svako u tom trenutku sa svojim bračnim drugom. Predstava postavlja pitanje da li danas takvi ljudi postoje i da li takvih ljubavi danas ima u vremenu tehnološkog razvoja i medijskog kiča.

Aleksinačka publika će predstavu moći da pogleda na ovogodišnjem Festivalu prvoizvedenih predstava koji se dešava u drugoj polovini novembra.


# pozorište predstava festival Festival prvoizvedenih predstava Vida Ognjenović Jovana Todorović Slobodan Beštić Bečej
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima