Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predstava Zvezdara teatra pretpremijerno u Aleksincu

rss

08.02.2013. Izvor: Aleksinačke novosti

Zahvaljujući saradnji aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost i beogradskog Zvezdara teatara pozorišna publika u Aleksincu će biti u prilici da pre beogradske vidi novu predstavu po tekstu Miloša Radovića "Čorba od kanarinaca".

Predstava Zvezdara teatra pretpremijerno u Aleksincu

Predstavu je režirala Staša Koprivica, a pretpremijera u Aleksincu biće odigrana 14. februara dok će premijera u Zvezdara teatru biti priređena nekoliko dana kasnije.

U predstavi igraju Mina Lazarević i dobitnik nagrade za glumačko ostavarenje na Festivalu praizvedbi Ljubomir Bandović.

"Čorba od kanarinca" je nežna, komična, ali i surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak i ogledalo onih koji su već u njemu.

Univerzitetski profesor, Mihailo Medović u zrelim godinama odlučuje se na ulazak u brak sa Jelenom, svojom petnaest godina mlađom verenicom.

Hvata ga paničan strah od promena koje će uslediti stupanjem u brak, pa zajedno rešavaju da brak isprobaju u poslednjih pet minuta koji su im preostali do potpisivanja bračnog ugovora.

Tako prolaze kroz sve faze bračnog života, od prve bračne noći, preko razvoda do ponovnog susreta.

Inače, predstave rađene po ovom tekstu Miloša Radovića su pozorišni hitovi u svih državama u kojima su do sada postavljane od Kanade do Rusije.


# predstava festival
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima