Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predstava Raslo mi je badem drvo pred publikom u Aleksincu

rss

19.02.2020. Aleksinac.net

Sinoć, u utorak 18. februara u velikoj sali Doma kulture gostovalo je Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom Raslo mi je badem drvo. Tekst je nastao kao adaptacija novele Živojina Pavlovića, a scenario i režiju ove preedstave potpisuje njegova ćerka Milena Pavlović Čučilović.

Predstava Raslo mi je badem drvo pred publikom u Aleksincu

Predstava Raslo mi je badem drvo je nastala kao posveta dvadesetogodišnjice smrti našeg proslavljenog režisera i autora Živojina Pavlovića. Radnja je smeštena u Beograd između dva svetska rata, prelazno doba kada su tehnika, nauka i umetnost bili na visokom nivou. Raslo mi je badem drvo predstavlja tranziciu jednog naroda, sunovrat kapitalizma i uspon komunizma. Kroz priču nas vode veleposednik Dimitrije Balabanović, koga igra Aleksandar Alač, i mladi student Blagoje, igra ga Stefan Radonjić. Jedan je stariji i uspešniji, a drugi je mlad i željan uspeha bez obzira na cenu.

- Bio je to složen zadatak da predstavimo jedan veliki period Blagojevog života. Došao je u Beograd sa čistom dečačkom ambicijom da se bavi nekim plemenitim stvarima, a upoznavanje šarenog Beograda i ulazak u kuću Balabanovića u njemu razvija želju da lakšim putem dođe do cilja. Taj lakši put najčešće nije moralno potkrepljen i dovodi do postupaka koji nisu u redu. Zbog mladosti Blagoje ne razmišlja o posledicama i samo grabi da dobije ono što želi. Iz scene u scenu je vidljiva njegova promena, a na kraju ćete videti šta će od njega ostati i u šta će se pretvoriti - izjavio je Stefan Radonjić za Blic.

U predstavi Raslo mi je badem drvo su glimili i: Tatjana Kecman - Štefica, Nada Macanković - Rozalija, Maja Ranđić - Pelagija, Lako Nikolić - Doktor.


# Centar za kulturu i umetnost pozorište dom kulture Beogradsko dramsko pozorište
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima