Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predavanje akademika profesora dr Radeta Biočanina u Kruševcu

rss

19.11.2017. Tekst i foto: Boža Nesvrčanin

Akademik Dragiša Marković otvorio je predavanje Predavanje akademika prof. dr Radeta Biočanina i mr Mirsade Badić

Predavanje akademika profesora dr Radeta Biočanina u Kruševcu

Predavanje akademika prof. dr Radeta Biočanina i mr Mirsade Badić na temu "Ekološki menadžment i krizno komuniciranje u vanrednim situacijama" u kruševačkom pozorištu 16.11.2017. otvorio je, svojom pesmom "Ekološka himna" iz knjige "Buka je strašnija od zvuka" koja uskoro izlazi iz štampe, akademik Dragiša Marković.

Ovo je još jedna himna ovog plodnog stvaraoca-književnika Markovića, koja je komponovana i koju treba da izvodi solo pevač ili hor. Note je napisao profesor muzike žitkovačke osnovne škole, profesor Petković.

Veza i saradnja ova dva akademika nije od juče, zbog čega je akademik Biočanin kao stručnjak za ekološku bezbednost napisao recenziju za pomenutu knjigu akademika Markovića.

Akademik Biočanin je kao pukovnik JNA i sportista učestvovao u manifestaciji fudbalskih veterana Jugoslavije "80 godina Solunskog fronta", koju je organizovala Reprezentacija fudbalskih veterana, koja i danas radi na teritoriji SO Aleksinac, koja je na put ka Solunu krenula baš iz Aleksinca.

Skup su pozdravili i predstavnici Društva srpsko-ruskog prijateljstva "Pukovnik Rajevski" iz Žitkovcu, u osnivanju, koja planira saradnju sa akademikom Biočaninom, u oblasti zaštiti čovečije sredine i proizvodnji zdrave organske hrane u sinergiji sa ekonomskom održivošću ovog dela plodnog Pomoravlja.

Predavanje je organizovala Podružnica penzionera "Car Lazar" Kruševac, a posetioci su bili učenici hemijske škole Kruševac, sportisti, vojni i civilni penzioneri, građani i dr.


# Kruševac Dragiša Marković književnost Boža Marković - Nesvrćanin škole SO Aleksinac Radomir Biočanin
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima