Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Peca Popović otvorio ovogodišnji Al rok fest

rss

30.08.2019. Aleksinac.net

Projekcijom dokumentarnog filma "Zarobljeno vreme" sinoć je otvoren četvrti Al rok festival u ispunjenoj sali prostora Doma omladine.

Foto: Centar za kulturu i umetnost

Film u režiji Milana Nikodijevića posvećen je životu i radu čuvenog muzičkog novinara Pece Popovića. U trajanju od 100 minuta podsetili smo se muzike i ličnosti koje su obeležile prostor bivše Jugoslavije. Za sam film snimljeno je preko osamdeset intervjua, ali su u ovom formatu prikazani samo polovina, ostatak ćemo videti u petodelnoj televizijskoj seriji koja će naknadno biti prikazana na nekoj od televizijskih stanica. Autor i glavni akter ovog dela u razgovoru posle projekcije su izrazili svoje iznenađenje, ali i zadovoljstvo prijemom filma pred aleksinačkom publikom. Ovo je četrdeset treći grad u kome gostuju i reakcija publike je bila uvek krajnje pozitivna. Sam Peca Popović je rekao da je prvi put u Aleksincu, ali ga za njega vezuju uspomene na ženu koja ga je čuvala kada je bio mali jer je ona iz Bobovišta.

Večeras na platou ispred Doma kulture nastupaju alternativni rok sastav Ljudi U Glavi iz Trstenika i kruševački hip hop atrakcija Kruševac Geto.

U subotu na stadionu za male sportove Taš je veliki koncert na kome će nastupiti beogradski seltik rok sastav Irish Stew of Sindidun, popularni alternativni rok bend Artan Lili i legendarna grupa Električni Orgazam.

Komentara: 0


# Centar za kulturu i umetnost Al Rok Fest Predrag Popović
@cekulaleksinac @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima