Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinska smotra horova, orkestara i kamernih ansambala

rss

11.04.2016. Marko Jelenić

Opštinska smotra horova, orkestara i kamernih ansambala održana je u petak 8. aprila 2016. godine u organizaciji Muzičke škole „Vladimir Đorđević“ i Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu, a pod pokroviteljstvom Opštine Aleksinac.

Opštinska smotra horova, orkestara i kamernih ansambala

Učetsvovalo je 8 ansambala i pored orkestra i hora Muzičke škole, nastupili su i hor i instrumentalni sastav OŠ „Ljupče Nikolić“, dečiji hor Centra za kulturu i umetnost, hor tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“, Hor i kvartet „Aleksinačke gimnazije“ i mešoviti hor „Šumatovac“.

Na repertoaru su se našle kompozicije različitih autora, stilova i karaktera od rodoljubivih pesama preko dečijih, narodnih pesama, kompozicija klasičnog repertoara, duhovne, ali i rok muzike.

Šarenilo izvedenog programa naišlo je na veliko odobravanje kod publike koju su činili u najvećoj meri učenici OŠ „Ljupče Nikolić“ i vrtića „Lane“.

Upravo interesovanje najmlađih je i oprvadalo svrhu ove manifestacije koju valja održati jer ima status tradicionalne manifestacije u našoj opštini budući da je prva smotra održana još sada daleke 1969. godine.



# muzika Centar za kulturu i umetnost hor škole Šumatovac hor prota Stevan Dimitrijević Vladimir Đorđević OMŠ
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima