Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Oko 5000 posetilaca kulturnih događaja u Aleksincu u februaru

rss

03.03.2015. Radio Aleksinac

Centar za kulturu i umetnost u Aleksincu je tokom februara organizovao nekoliko kulturnih događaja koji su privukli pažnju oko 5000 Aleksinčana i meštana okolnih gradova.

Oko 5000 posetilaca kulturnih događaja u Aleksincu u februaru

Već tradicionalno, najviše pažnje privukao je treći Festival prvoizvedenih predstava, ali su pored gostovanja profesionalnih srpskih pozorišta, ljubitelji teatra u februaru mogli da pogledaju i premijeru komedije Pokondirena tikva, u izvođenju glumaca Aleksinačkog amaterskog pozorišta, ističe za naš radio stručni saradnik u Centru za kulturu i umetnost Miloš Paović.

- Mi smo u petak 27. februara postavili rekord u nekoj novijoj istoriji filmske produkcije, tačnije prikazivanja filmskih projekcija u Aleksincu, jer smo imali čak 720 gledalaca u jednom danu. Pre toga, dve projekcije filma Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš? pogledalo je oko 450 ljudi. Na festivalu, tokom šest festivalskih večeri, predstave je gledalo oko 2500 hiljade ljudi, a na pet izvođenja Pokondirene tikve bilo je oko 1200 gledalaca.

Tome treba pridodati i dve reprezentativne i izuzetno kvalitetne likovne izložbe Vima Zurnea i Martina Duea, kao i izložbu fotografija sa drugog Festivala prvoizvedenih predstava Marka Miladinovića, naglašava Paović.

- Šta je doprinelo tolikoj poseti? Kvalitetan program sigurno, a možda i malo drugačiji marketinški pristup. Inače, interesovanje za kulturne događaje u Aleksincu je uvek postojalo, uvek će i postojati, ja se iskreno nadam, samo je bitno, ne naći neki mejnstrim koji će se svima svideti, već naći dobar i kvalitetan program koji će privući što veći broj gledalaca.

 


# Miloš Paović AAP fotografija Centar za kulturu i umetnost pozorište festival izložba Radio S Festival prvoizvedenih predstava
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima