Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 56. Na Moravi vodenica stara

rss

15.07.2021.

Tradicionalno na treći dan vašara organizuje se manifestacija Na Moravi vodenica stara. Ove godine zbog pandemije korone, koja se ponovo zahuktava, vašar je bio samo jedan dan ali Na Moravi vodenica stara je ipak održana.

Održana 56. Na Moravi vodenica stara

Zbog epidemiološke situacije broj prisutnih na Tašu je bio limitiran, ali se ipak sakupilo dovoljno znatiželjnih da isprate takmičenje mladih pevača koje je otvorilo program u 20 časova. Njih osmoro je predstavilo svoje pevačke mogućnosti u pesmama narodne, ali i izvorne muzike. Žiri u sastavu: Dragoslav Fredi Stanisavljević, izvršni direktor produkcije RTS-a, muzičar (predsednik);  mr Vojislav Spasić, vanredni profesor katedre za solo pevanje FILUM u Kragujevcu; prof. Aleksandar Stanković, profesor OMŠ „Vladimir Đorđević” Aleksinac; mr Marko Jelenić, direktor OMŠ „Vladimir Đorđević” Aleksinac i Aleksandar Jelenić, muzičar odabrao je Bojana Pavlovića za pobednika. Na drugom mestu našla se Aleksandra Mladenović, a na trećem Veljko Milojković.

Program je nastavljen koncertom grupe Apsolutno romantično koji su svoj set produžili taman toliko da se publika već zapitala hoće li Dušan Svilar da nastupi sa njima. Ipak period dok se nije popeo na binu Svilar je iskoristio da se slika sa svima koji su to tražili od njega. Kako kaže to mu je najlepši deo „posla“, a najteži je putovanje po suncu.

Pred samo proglašenje pandemije koronavirusa Dušan Svilar i Apsolutno romantično su nastupili u Aleksincu 6. marta 2020. godine u sali Doma kulture. Njihov ponovni nastup u Aleksincu možda nije obeležio i kraj pandemije, ali barem je podsetio na vreme kada o tome nismo morali da brinemo.

Mikica Stanković

 


# Centar za kulturu i umetnost Aleksandar Stanković na Moravi vodenica stara koncert Marko Jelenić Vladimir Đorđević Dušan Svilar Apsolutno romantično
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima