Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Muzički spektakl u Aleksincu

rss

21.03.2014.

Trio "NAISSA" u pratnji muzičkih umetnika Sonje Milivojević na violini i Andrije Đorđevića na gitari biće održan u Aleksincu, u Galeriji Centra za kulturu i umetnost, u ponedeljak, 24.marta 2014. godine sa početkom u 19 časova.

Muzički spektakl u Aleksincu

Kamerni ansambl NAISSA počinje sa radom 2006. godinu u sastavu Brana Bajović – sopran, Marko Milisavljević – bariton i Natalija Rašić – klavir, tada učenici SMŠ u Nišu u klasi prof. Anite Ferlež-Eraković. Dolaskom na Fakultet umetnosti uNišu, 2012.god., pridružuje im se i Vukašin Jelenković – klavir, te tada nastavljaju sa radom kao kvartet, u klasi prof. mr Dragane Đorđević.

Vrlo brzo, kvartet NAISSA ističe se svojim posebnim izrazom, pa tako postaju učesnici svih prestižnih manifestacija u organizaciji Fakulteta umetnosti u Nišu, kao što su celovečernji Koncerti klase i Katedre za kamernu muziku Fakulteta umetnosti u Nišu, proslave Dana fakulteta Univerziteta u Nišu - Mašinskog fakulteta i Filozofskog fakulteta, Promenadnih koncerata u organizaciji Niškog simfonijskog orkestra, velikih koncertnih manifestacija povodom Noći muzeja i Svetskog praznika muzike.

Svojim atraktivnim nastupom i sa odličnim kritikama zatvaraju i koncert polaznika majstorskog kursa za solo pevanje i kamernu muziku prof. Ljudmile Gros Popović.

Kao članovi većih ansambala učestvuju u projektima proslave Milanskog Edikta: izvođenju 9. simfonije L. Van Betovena i operete Slepi miš J. Štrausa, tumačeći neke od glavnih uloga.

Nosioci su I nagrade Zirija kao i specijalne nagrade NemaCke ambasade sa Međunarodnog takmičenja za kamernu muziku u Kavadarcima, R Makedonija.
Svojim izvanrednim nastupom na Međunarodnom Art Festivalu „Ezerski biseri“ u disciplini Klasična muzika – vokalno instrumentalni sastavi - u Strugi, R Makedonija avgusta 2013.godine, potpuno osvajaju srca publike i žirija, LAUREAT I STEPENA i dobijaju nesvakidašnju priliku da se u svega nekoliko dana pojave tri puta na koncertnoj sceni ovog prestižnog festivala: pored nastupa u takmičarskom delu, izvođenjem kompozicije Ave Maria V. A. Mocart zatvaraju Koncert nagrađenih učesnika u disciplini klasične muzike, a izvođenjem Škotske balade P. I. Čajkovskog uzimaju učešće i na završnom Gala Koncertu nagrađenih učesnika svih disciplina zastupljenih na ovom festivalu.
Inače, svojim nastupima i celovečernjim koncertima, studenti u klasi prof. mr Dragane Đorđević, osim u Nišu, imali su priliku da se predstave i publici u Beogradu, Vrnjačkoj Banji, Kruševcu, Leskovcu, Knjaževcu, Negotinu, Kladovu, Paraćinu, Aleksincu, Vranju i Novom Pazaru.

Komentara: 0


# Fakultet umetnosti
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}