Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Konferencija za novinare povodom Festivala pozorišnih praizvedbi

rss

13.11.2012. Izvor: Radio Aleksinac, Aleksinačke novosti

Organizacioni odbor Festivala praizvedbi organizovao je konferenciju za novinare koja je održana danas u foajeu Narodnog pozorišta u Nišu. Na konferenciji za novinare govorio je umetnički direktor Festivala Duka Jovanović.

Konferencija za novinare povodom Festivala pozorišnih praizvedbi

Festival prvoizvedenih predstava biće održan u Aleksincu od 18. do 24. novembra u organizaciji Centra za kulturu, a pod pokroviteljstvom SO Aleksinac. Po najavi organizatora, ovaj jedinstveni festival otvoriće doajen srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stoiljković. Aleksinčani i ljubitelji pozorišta iz drugih gradova, imaće priliku da pogledaju 6 vrhuskih teatarskih ostvarenja.

Pojednična cena ulaznice za svaku predstavu posebno iznosiće 300 dinara, dok će se komplet ulaznica za svih 6 predstava naći u prodaji po ceni od 1.200 dinara.

Cena za srednjoškolce iznosiće 150 dinara za pojedinačnu ulaznicu, odnosno 800 dinara za komplet ulaznica za sve predstave.

Prve večeri festivala publika će moći da pogleda predstavu "Devojke" Niškog pozorišta u režiji Ivana Vukovića, a po tekstu pisca Radoslava Pavlovića, koji je najavio svoj dolazak na festival.

Pored Pavlovića, dolazak na festival najavilo je i nekoliko autora po čijim su tekstovima i dramatizacijama nastale predstave koje će se naći u takmičarskoj konkurenciji, Nebojša Dugalić, Branislava Ilić i Nebojša Bradić.

Današnju konferenciju za štampu pratio je novinar Radio Aleksinca Ninoslav Miljković.

 


# festival Ninoslav Miljković Festival prvoizvedenih predstava Nebojša Bradić SO Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima