Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Koncert klasične muzike: pijanistkinja Anite Stanković i violinista Jovan Timilijić

rss

26.03.2019.

U sredu 27. marta sa početkom u 19 časova, u Galerija 2 Doma kulture u Aleksincu održaće se koncert klasične muzike. Nastupiće pijanistkinja Anita Stanković i violinista Jovan Timilijić. Ulaz je slobodan.

Koncert klasične muzike: pijanistkinja Anite Stanković i violinista Jovan Timilijić

Anita Stanković je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u klasi prof. Mirjane Mladenović. Studije klavira završila je na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Aleksandra Serdara, a zatim i specijalističke studije na Fakultetu umetnosti u Beogradu, na odseku za kamernu muziku. Kao solista i kamerni muzičar nastupala je širom Srbije i u inostranstvu (Španija, Italija, SAD...). Dobitnik je značajnih priznanja i nagrada od kojih se izdvajaju i nagrada na takmičenju „Citta di Moncalieri” u Italiji, II nagrada na takmičenju „Davorin Jenko” u kategoriji kamernih ansambala. Stipendirana je više puta od strane grada Niša. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod prof. Dušana Trbojevića, prof. Borisa Kraljevića i dr. Bila je učesnik Letnjeg muzičkog festivala „Alexander and Buono International” na kom je sarađivala sa eminentnim profesorima i nastupala na završnom koncertu u „Steinway Hall”-u u Njujorku, 2012. godine. Zaposlena je kao profesor klavira i korepetitor u OMŠ „Predrag Milošević” u Knjaževcu.

Jovan Timilijić rođen je u Knjaževcu 1995. godine. Prve korake na violini naučio je u klasi prof. Ognjana Rilaka. U srednjoj školi prelazi na violu kod prof. Biljane Jovanović, a dalje studije i usavršavanje na violi kod prof. mr Vesne Rilak Stanimirović na Fakultetu umetnosti u Nišu. Ističe se kao orkestarski izvođač. Sa svojim kvartetom „QuART” često nastupa na festivalima i održava resitale. Jovan je dobitnik mnogobrojnih nagrada sa državnih i međunarodnih takmičenja u Srbiji i inostranstvu. Nastupao je u zemljama bivše Jugoslavije, Bugarskoj, Rumuniji, Francuskoj, Italiji...
Trenutno radi i kao nastavnik violine u Muzičkoj školi „Predrag Milošević” u Knjaževcu.

Program koncerta:

1. Franz Anton Hoffmeister – Caprice No. 6

2. Johannes Brahms – Sonata Op. 120, No. 2 Es-dur

3. Robert Schumann – Marchenbilder Op. 113


# festival koncert klavir klasična muzika violina Anita Stanković Jovan Timilijić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima