Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Izložba povodom 50 godina stvaralaštva Zlatka Pavlovića

rss

09.06.2013. Izvor: Radio Aleksinac, Aleksinac.Net

Protekle nedelje otvorena je izložba akvarela poznatog aleksinačkog umetnika Zlatka Pavlovića, koja se sastoji iz tri dela.

Ova izložba je kruna Zlatkove karijere - 50 godina rada, a dobitnik je i priznanja SO.

Izložba povodom 50 godina stvaralaštva Zlatka Pavlovića

Možemo reći da se u stvari radi o tri tematske izložbe - „Mostovi nekad i sad“, „Aleksinac koga više nema“ kao i „Lepota okoline“.

Izložba je postavljena u okviru obeležavanja Dana opštine Aleksinac, a svečanost otvaranja uveličao je i crkveni hor, ali i prepun hol Doma kulture.

Autor Zlatko Pavlović navodi da su gotovo svi izloženi akvareli nastali u toku ove godine, ali su priprema i istraživački rad trajali duže. Prikazana je istorija mostova Aleksinca i okoline od vremena oslobađanja od Turaka, pa sve do današnjih dana. I izložbu o kućama i Aleksincu koga više nema takođe je pratio značajan i dugotrajan pripremni period.

- To je jedan amanet koji je meni ostavio profesor Spirić, priču o ljudima i kućama kojih više nema. To je zapravo jedan dar gradu i nešto o čemu sam ja godinama razmišljao i sada realizovao – da zaokružim 50 godina od prvog mog javnog pojavljivanja i izložbe te davne 1963. godine.

Komentara: 0


# izložba Zlatko Pavlović
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}