Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Hor Pevnica, u čast Svetom Savi

rss

29.01.2019.

Kako je i najavljeno, prošlog petka je, u Domu omladine aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu, održan Svetosavski koncert hora Pevnica.

Hor Pevnica, u čast Svetom Savi

Rukovođeni dirigentskom palicom dr Marine Gavrilović, članovi ovog hora, sve uspešniji u svom radu, izveli su veći broj kompozicija iz sfere duhovne i svetovne muzike. Prisutnima su se predstavili kompozicijama ''Pod tvoju milost'', ''Slava vo višnjih Bogu'', ''Dostojno jest'', ''Veličit duša moja'', ''Ruse kose'', ''Tamo daleko'' i još nekim numerama koje su pevali zajedno sa prisutnim ljubiteljima horske muzike.

Kako i dolikuje ovakvom događaju, pesmu je pratila i reč o Svetom Savi iskazana kroz besedu Srđana Stanojevića, teologa, inače i člana ovog hora. Specijalni doprinos Svetosavskom koncertu dala je i direktor Centra za kulturu i umetnost, Maja Radoman Cvetićanin, koja je u pauzama izvođenja kompozicija iščitavala najlepše i najmudrije reči o Svetom Savi kao i reči koje je on upućivao narodu i vernicima.

''Veoma smo počastvovani i samim prisusutvom direktorice Centra za kulturu na Svetosavskom koncertu Pevnice, a posebno nas je obradovala kada nam je saopštila da bi želela da da i svoj doprinos ovom događaju i bude poslenik lepe reči na ovaj, za sve nas važan dan. Pevnica ne posustaje, jednakom snagom i angažovanošću krenuli smo i u 2019. Pripremamo čitav niz koncertnih nastupa za ovu godinu, a biće i nekih iznenađenja o kojima je sada možda rano govoriti - kaže za naš portal dr Marina Gavrilović''.

Kako nezvanično saznajemo, Pevnica se priprema i za ovogodišnji, popularni džez festival ''Nišvil''. Redakcija našeg portala želi im uspeh i na ovom polju.

Komentara: 0


# Marina Gavrilović festival Maja Radoman Cvetićanin Sveti Sava Pevnica hor
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}