Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Filmski festival u Vrmdži

rss

17.07.2018.

Drugi internacionalni festival turističkog i ekološkog filma „Vrmdža fest 2018” održan je u subotu nadomak Latin grada u podnožiju Rtnja. Ove godine prijavljeno je preko 40 filmova od kojih je 13 ušlo u takmičarski deo festivala, a naša aleksinčanka Tamara Pančić osvojila je nagradu za najbolji ekološki TV film.

Foto: Saša Đorđević, preuzeto sa sajta

Stručni žiri doneo je odluku o nagradama na ovogodišnjem festivalu. Pobednik festivala i dobitnik Gran prija „Latin grad” je Miljan Gogić za film „Čuvari”. Dodeljene su i nagrade za najbolji ekološki, turistički, najbolji film u oblasti etno kulture života na selu, najbolji promotivni i najbolji debitantski film. Nagradu za najbolji ekološki TV film osvijila je Tamara Pančić za film „Feniks jugoistoka”. Film se bavi promocijom ekološkog i turističkog potencijala jugoistoka Srbije. Zamišljen je kao prvi u nizu filmova sa ovom tematikom.

Tamara je diplomirala na Fakultetu Umetnosti na odseku za grafički dizajn. Pored uspešne karijere kao dizajner i ilustrator, kada god ima vremena bavi se filmskim stvaralaštvom. Ona je takođe dobitnik nagrade za najbolji debitantski film "Rtanj i tako dalje" na prošlogodišnjem festivalu u Vrmdži.

Prvi put ove godine organizacioni odbor festivala „Vrmdža fest” dodelio je priznanje „Petar Lalović” za naročit doprinos podizanju ekološke svesti na filmu, glumcu i novinaru Dejanu Đuroviću. Pomenuto priznanje uručila je ćerka pokojnog reditelja Petra Lalovića, gospođa Ivona Lalović.

Pored interesantnih filmova, posetioci su imali priliku da uživaju u lepotama Vrmdže, domaćoj hrani i divnoj atmosferi u podnožiju magičnog Rtnja. Možemo samo reći da se za sledću godinu očekuje još veći broj ljudi koji će posetiti festival i Vrmdžu.


# ekologija festival nagrada Vrmdža
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima