Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Čučkova knjiga" pesniku Miljanu Radojkoviću iz Aleksinca

rss

22.03.2015. Izvor Srna

U Narodnoj biblioteci "Branislav Lučak" u Han Pijesku već sedmu godinu održavaju se pesnički susreti posvećeni Branku Čučku.
Ove godine nagradu je osvojio mladi pesnik iz Aleksinca.

"Čučkova knjiga" pesniku Miljanu Radojkoviću iz Aleksinca

- Nama je izuzetno zadovoljstvo i čast što je ovogodišnji laureat "Čučkove knjige", nagrade koja se dodjeljuje na toj pjesničkoj manifestaciji pripala pjesniku Miljanu Radojkoviću iz Aleksinca, za prvu knjigu poezije "Svejedno je - Sve jedno je", navode organizatori.

Povelja, plaketa i novčana nagrada uručeni su Radojkoviću sinoć na sedmoj književnoj manifestaciji "Čučkovi književni susreti".

Nagradu je uručila direktor Narodne biblioteke "Branko Čučak" iz Han Pijeska Ozrenka Đurić-Radulović, koja je izrazila nadu da će ovo priznanje biti podstrek autoru za novi stvaralački zamah.

Novčani dio nagrade uručio je predsjednik Skupštine opštine Dragan Lapčević.

Predsjednik žirija za ovogodišnju nagradu Nikola Teofilović istakao je na manifestaciji da je Radojković laureat koji do sada najviše liči na Čučka, a da se njihova sličnost ogleda u doživljavanju pisane riječi kao oružja pobune, kao i da kod njega "nema otužnog pjesničkog samozadovoljstva sopstvenim talentom i pozivom".

Radojković je rođen 1994. godine u Aleksincu, student je Filozofskog fakulteta u Nišu i ovo je njegova prva samostalna zbirka poezije.

Na ovoj manifestaciji stihove su, između ostalih, govorili pjesnici Boro Kapetanović iz Banjaluke, Željko Pržulj iz Istočnog Sarajeva, a besjedu je kazivao pjesnik Dragan Jovanović Danilov iz Beograda.

Cvijeće na grob Branka Čučka na Han Pijesku jutros su položili učesnici ove manifestacije.

Pokrovitelji manifestacije bili su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Han Pijesak, a organizator je bila Narodna biblioteka "Branko Čučak".
 


# opština nagrada pesnik Miljan Radojković Han Pijesak Dragan Jovanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima