Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački gimnazijalci u predstavi "Laža i paralaža"

rss

28.02.2013. Izvor: Aleksinačke novosti

Troje učenika Aleksinačke gimnazije deo su ansambla nove predstave Aleksinačkog amaterskog pozorišta "Laža i paralaža" po tekstu Jovana Sterije Popovića, a u režiji Duke Jovanovića.

Aleksinački gimnazijalci u predstavi "Laža i paralaža"

Premijera predstave zakazana za ponedeljak, 4. mart, u 20 sati, u Domu kulture.

 

Prema rečima direktora Aleksinačke gimnazije, Vere Manojlović, učešće gimnazijalaca u predstavi je još jedan rezultat težnji rukovodstva škole da đaci uzmu aktivno učešće u svim kulturnim dešavanjima u gradu:

- Naši recitatori učestvovali su nedavo u promociji turističkih potencijala opštine Aleksinac na beogradskom Sajmu turizma, a ovog proleća nas očekuje niz kulturnih i humanitarnih aktivnosti.

Animacija učenika da pored redovnih obaveza u školi uzmu učešće i u vannastavnim aktivnostima je konstantna, a smatramo da je to važno za njihovo šire obrazovanje. Tako smo i sa Aleksinačkim amaterskim pozorištem uspostavili dobru saradnju.

Inače, trenutni prosečni uspeh naših đaka jedan je od najboljih u nekoliko poslednjih godina - kaže gospođa Manojlović.

 

Đaci Aleksinačke gimnazije koji učestvuju u predstavi "Laža i paralaža", Danica Aleksić, Anđela Golubović i Miša Popović, uloge su dobili nakon audicije na kojoj je učestvovalo nekoliko desetina njihovih vršnjaka.


# AAP pozorište škole Danica Aleksić Miša Popović Anđela Golubović Aleksinačka gimnazija
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima