Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksa nastavlja sa odličnim rezultatima

rss

06.02.2018.

Aleksa Stanković, učenik trećeg razreda OMŠ „Vladimir Đorđević“ - Aleksinac, učestvovao je na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ koje se održava u Beogradu od 1. do 6. februara i osvojio I nagradu sa 97. 5 poena.

Aleksa nastavlja sa odličnim rezultatima

U veoma zahtevnoj kategoriji, u kojoj je učestvovalo 32 takmičara iz Srbije, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Makedonije i Crne Gore, Aleksa je imao zapažen nastup s obzirom na to da su mu svi članovi žirija aplaudirali. a potom i čestitali na odličnom izvođenju.

Takmičenje „Davorin Jenko“ spada u red najzahtevnijih takmičenja u Srbiji, koje okuplja veliki broj takmičara iz zemlje i inostranstva, dok takmičare ocenjuje žiri sastavljen od eminentnih profesora i vrhunskih izvođača.

Aleksa je, inače, učenik trećeg razreda osnovne škole „Ljupče Nikolić“, a pored svih obaveza koje ima u osnovnoj školi on svakodnevno odlazi na časove klavira, koji su veoma zahtevni. Časovi ponekad traju po nekoliko sati, ali, kako on sam kaže, te obaveze ne padaju mu teško, jer puno voli svoj instrument i sve to mu pričinjava veliko zadovoljstvo.


# Ljupče Nikolić OŠ škole nagrada klavir Vladimir Đorđević OMŠ Aleksa Stanković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima