Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kultura





<< < 11  12  13  14  15  16  17  18 > >>Ukupno: 533  Displaying: 131 - 140

Festivalski odbor se ogradio od svake politizacije, prebacuju krivicu na protivnike rijalitija

05.12.2018.

Festivalski odbor prvoizvedenih predstava je održao sednicu i oglasio se u javnosti putem pojedinih medija.

Opširnije

Komentara: 2

Reagovanje reditelja Gorčina Stojanovića na dešavanja tokom pozorišnog festivala u Aleksincu

01.12.2018.

U Aleksincu, gradu večite tuge zbog koje na Novom Beogradu postoji ulica Aleksinačkih rudara, bio je pozorišni festival. Ne biste to osobito primetili, priznajte sebi, da taj Festival nije zabranio Sergeja Trifunovića. I šta? Ništa.

Opširnije

Komentara: 2

Milovan Vitezović: Predstava je mala galaksija

28.11.2018.

Ovogodišnji dobitnik Povelje za doprinos savremenoj srpskoj drami je pisac Milovan Vitezović.

Opširnije

Komentara: 0

Sa još jednom otkazanom predstavom završen sedmi PIP

28.11.2018.

Jami distrikt, predstava u režiji Kokana Mladenovića, po tekstu Milene Bogavac, je apsolutni pobednik ovogodišnjeg Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, i po mišljenju publike i žirija. Uručenje nagrada, predviđeno za sedmi - revijalni dan, se odlaže jer predstava "Kraljice", u režiji Baneta Trifunovića, neće biti održana.

Opširnije

Komentara: 2

Užičani po prvi put u Aleksincu petog dana Festivala prvoizvedenih predstava

27.11.2018.

Petog Festivalskog dana publika u Aleksincu imala je prilike da gleda odličnu predstavu Narodnog pozorišta iz Užica. "Serbio, zemljo roda moga - Sterijin put u Srbe" je istorijski dokument pretočen u predstavu, tekst koji je napisao Milovan Vitezović bavi se devetogodišnjim boravkom Jovana Sterije Popovića u Srbiji i njegovim delovanjem kao ministra prosvete. Vahidin Prelić sasvim zasluženo dobio je nagradu za glumca večeri Učeničkog parlamenta Aleksinačke gimnazije.

Opširnije

Komentara: 0

Narodno pozorište iz Niša gostovalo na Festivalu prvoizvedenih predstava

26.11.2018.

Četrvte večeri Festivala prvoizvedenih predstava gostovalo je Narodno pozorište iz Niša sa predstavom „U čije ime“. Osim glumaca niškog Pozorišta u predstavi su igrali i glumci niškog Akademskog pozorišta. Nagradu koju dodeljuje Učenički parlament Aleksinačke gimnazije ove večeri je pripala glumici Jasminki Hodžić za ulogu Leposave Đorđević

Opširnije

Komentara: 9

Grubački: Čist fašizam na festivalu u Aleksincu

25.11.2018.

Na portalu magazina Vreme o dešavanjima na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu govorilo se u kolumni Sonje Ćirić kao i u emisiji Zumiranje.

Opširnije

Komentara: 12

I treće veče PIP-a obeležio je Sergej Trifunović

25.11.2018.

Čini se da je treće večeri sedmog Festivala prvoizvedenih predstava, koji se ove godine održava pod sloganom „Iza zavese svetli svet“ veća predstava bila baš iza zavese, na pres konferenciji u Centru za kulturu i umetnost.

Opširnije

Komentara: 20

"Jami distrikt" i Kokan Mladenović posvetili predstavu Sergeju Trifunoviću

24.11.2018.

Festivalski odbor 7. Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu izbacio je predstavu "Utopljena duša" sa Sergejom Trifunovićem, ali im je "promakao" Kokan Mladenović. Mladenović je u petak uveče nakon izvođenja njegove predstave "Jami Distrikt", koja se našla u takmičarskom programu festivala, izašao na binu, osudio ono što se desilo Sergeju Trifunoviću i pozvao publiku da ga pozdravi, što je ona zdušno prihvatila. Na platnu se pojavila Trifunovićeva slika,…

Opširnije

Komentara: 16

Toma Trifunović podneo ostavku zbog političke zabrane predstave u Aleksincu

23.11.2018.

Dugogodišnji umetnički direktor aleksinačkog festivala Toma Trifunović nije ostao nem na zabranu da njegov sin Segej Trifunović igra na Festivalu prvoizvedenih predstava i podneo je ostavku.

Opširnije

Komentara: 6

<< < 11  12  13  14  15  16  17  18 > >>Ukupno: 533  Displaying: 131 - 140

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}