Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kultura




<<<5758596061>>>Ukupno: 689  Displaying: 581 - 590

Promocija inicijative za spomenik Rajevskom

14.07.2013.

U prostorijama Društva srpsko ruskog prijateljstva u Aleksincu u subotu u 11 č. je promovisana ideja o podizanju spomenika Rajevskom u Gornjem Adrovcu.

Opširnije

Komentara: 0

"Koreni" uspešno predstavljeni u aleksinačkoj biblioteci

03.07.2013.

Ono što je Jovan Cvijić započeo pre jednog veka, Službeni glasnik je kroz ediciju "Koreni" nastavio. Upravo to remek delo, grandiozno naučno štivo srpke nauke, je promovisano u aleksinačkoj biblioteci "Vuk Karadžić". Reč je o ediciji "Koreni" kroz koju je predstavljeno antropogeografsko ispitivanje srpskih zemalja, kojim su istraživani običaji naselja i poreklo stanovništva u Srbiji i to na mikronivou po pojedinim oblastima.

Opširnije

Komentara: 0

Formiran Inicijativni odbor za podizanje spomenika Velimiru Rajiću u Aleksincu

Dušan Ostojić 03.07.2013.

Inicijativni odbor se sastoji od četiri člana, Aleksandra Georgijevska, samostalni konsultant u NGO sektoru, Svetlana Biorac Matić, predsednik književnog kluba Velimir Rajić, dr Dragan Aleksić, viši naučni saradnik u Institutu za noviju istoriju u Beogradu i Dragiša Marković, profesor srpskog jezika.

Opširnije

Komentara: 0

Crkveni hor Sv. Nikola uspešno nastupio na Muzičkom ediktu u Nišu

D. Ostojić 30.06.2013.

Uoči velikog srpskog praznika Vidovdana, 27.06.2013.god. Crkveni hor Sv. Nikola, učestvovao je pod dirigentskom palicom dr. Marine Gavrilović, u završnoj večeri velike Međunarodne manifestacije "Muzički edikt", pod pokroviteljstvom Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog G.G.Irineja sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa Niškog G.G.Jovana. Koncert je održan u sali Svetosavskog doma, gde su takođe gosti bili hor svestenoslužitelja Eparhije Grdno iz Belorusije, Divna LjUBOJEVIĆ…

Opširnije

Komentara: 0

Pokrenuta inicijativa za spomenik Velimiru Rajiću

D. Ostojić 29.06.2013.

Dragiša Marković, poznati srpski književnik koji je rodom iz Aleksinca, pokrenuo je inicijativu za podizanje spomenika čuvenom srpskom pesniku Velimiru Rajiću.

Opširnije

Komentara: 0

U Aleksincu jedinstvena izložba aforizama na plakatima

Žikišon Blog 09.06.2013.

U Aleksincu je u subotu, 8. juna održan Drugi balkanski festival humora i satire „Južnjačka uteha“, na kojem su učestvovali pisci ovog žanra iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Bugarske.

Opširnije

Komentara: 0

Izložba povodom 50 godina stvaralaštva Zlatka Pavlovića

Izvor: Radio Aleksinac, Aleksinac.Net 09.06.2013.

Protekle nedelje otvorena je izložba akvarela poznatog aleksinačkog umetnika Zlatka Pavlovića, koja se sastoji iz tri dela. Ova izložba je kruna Zlatkove karijere - 50 godina rada, a dobitnik je i priznanja SO.

Opširnije

Komentara: 0

Nove nagrade za Aleksinačko amatersko pozorište

02.06.2013.

Na Festivalu amaterskih pozorišta, održanom od 21. maja do 1. juna u Lebanu, predstava Aleksinačkog amaterskog pozorišta „Laža i paralaža“ u režiji Duke Jovanovića osvojila je treće mesto.

Opširnije

Komentara: 0

Promocija "Poltrona" 2. juna u Domu Kulture

Dušan Ostojić 25.05.2013.

Promocija knjige ,,Poltroni su među nama,, autora Gorana Bojkovića, zakazana je za 2. jun u 17 časova, u aleksinačkom Domu kulture.

Opširnije

Komentara: 0

Humanitarna predstava Aleksinačkog amaterskog pozorišta

13.05.2013.

Ansambl predstave "Laža i paralaža" Aleksinačkog amaterskog pozorišta odigraće u ponedeljak, 20. maja, u Domu kulture, predstavu od koje će sav prihod od ulaznica biti nemenjen za renoviranje kuće porodice Vidojević u Donjem Adrovcu.

Opširnije

Komentara: 0

<<<5758596061>>>Ukupno: 689  Displaying: 581 - 590

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima