Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kultura




<<<1112131415>>>Ukupno: 688  Displaying: 121 - 130

Koncert i film Lutajućih srca na ovogodišnjem ALEF-u

24.06.2021.

U okviru Aleksinačkog letnjeg festivala sinoć je u dvorištu zavičajnog muzeja održan nastup niškog benda Lutajuća srca.

Opširnije

Komentara: 0

Lutajuća srca večeras u Aleksincu "arhiviraju emocije"

23.06.2021.

Večeras na programu Aleksinačkog letnjeg festivala u dvorištu zavičajnog muzeja kultna niška grupa Lutajuća srca prirediće mini koncert uz dokumentarni film o njihovom radu.

Opširnije

Komentara: 0

Goran Sultanović pevao svoj bluz u Aleksincu

19.06.2021.

Drugog dana ALEF-a, u dvorištu Zavičajnog muzeja, nastupio je kabare Gorana Sultanovića „Ja pevam svoj bluz“. Uz stihove i muziku naš proslavljeni glumac je uspeo da publiku nasmeje do suza ali i da probudi još neke emocije.

Opširnije

Komentara: 0

Koncertom otvoren ovogodišnji Aleksinački letnji festival

Aleksinac.net 17.06.2021.

Koncertom Aleksinačkog gradskog orkestra u samom centru grada, na fontani, danas je sa početkom u 19 časova počeo ovogodišnji Aleksinački letnji festival.

Opširnije

Komentara: 0

Nagrada uručena Danici Bogojević i najuspešnijim učeničkim ostvarenjima

Večernje novosti 17.06.2021.

Romanom simboličkog naslova "Zagrli Mesec", Danica Bogojević je uspešno oblikovala autentičnu, emotivnu priču o izazovima savremenog odrastanja i socijalizacije, jednako teškim za svakog mladog čoveka ponaosob, istakla je predsednica žirija 24. Književnih susreta "Gordana Brajović", profesor Zorana Opačić, obrazlažući juče u Kulturnom, centru Aleksinca, zašto je ugledno priznanje sa imenom pesnikinje i legendarnog reportera "Večernjih novosti", otišlo baš u ruke…

Opširnije

Komentara: 0

Sve je spremno za Aleksinački letnji festival 2021. godine

15.06.2021.

Od četvrtka 17. juna, pa narednih mesec dana Aleksinac će biti centar kulturnih dešavanja u ovom delu Srbije. Tradicionalno, Aleksinački letnji festival, popularni ALEF, okuplja pozorišta, pisce, muzičare i sve one koji doprinose na kulturnoj sceni naše zemlje. Naravno ni ovoga puta najmlađi nisu izuzeti jer je i za njih predviđen bogat program!

Opširnije

Komentara: 0

Sutra u Aleksincu počinje 24. književni susret "Gordana Brajović", namenjen najmlađima

Večernje novosti 14.06.2021.

POD sloganom "Jedna trešnja, crven broš" i uz podelu voća kojim je pesnikinja Gordana Brajović ukrasila svoje stihove, ispred Doma kulture u Aleksincu, otpočeće sutra dvodnevni Književni susreti. Smotra u čast književnice i legendarnog reportera "Večernjih novosti", okupiće 24. put najbolje stvaraoce za decu i njihove mlade čitaoce.

Opširnije

Komentara: 0

Otvoren konkurs za volontere „Nišvil festivala 2021!“

06.06.2021.

Nišvil Džez Festival i ove godine mladim ljudima pruža jedinstvenu priliku da doprinesu jednoj od najvećih srpskih i evropskih kulturnih manifestacija, a u isto vreme na produktivan i zabavan način iskoriste deo leta i unaprede sebe kroz aktivan i atraktivan volonterski program.

Opširnije

Komentara: 0

Zlatno doba aforizma

05.06.2021.

Drugi konkurs za najbolji aforizam, koji je raspisalo Udruženje stvaralaca u kulturi „Zavičaj“ iz Žitkovca i porodica prerano preminulog žitkovačkog satiričara Pavla Tončića, privukao je odziv šezdeset autora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, a jedan aforističar je poslao radove iz daleke Kanade.

Opširnije

Komentara: 0

Završen 4. Zimski pozorišni festival za decu

Opština Aleksinac 02.06.2021.

U nedelju je završen 4. Zimski pozorišni festival za decu.

Opširnije

Komentara: 0

<<<1112131415>>>Ukupno: 688  Displaying: 121 - 130

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima