Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zašto opština rešenja šalje poštom?

rss

30.05.2014. Ogorčeni građanin

Mnogi su ovih dana po prvi put dobili na kućnu adresu rešenja o porezu na imovinu Poreske uprave Opštine Aleksinac. Neko bi reko "Bravo" rade svoj posao. Ali da li je tako?

Zašto opština rešenja šalje poštom?

Kao prvo rešenja su poslata poštom i pronašli smo ih u poštanskom sandučetu. Pitam se zašto kad u opštinskoj upravi ima više zaposlenih dostavljača plus dostavljači koji su došli iz ukinutih mesnih kancelarija. Znači opština plaća dostavljače i plus plaća pošti proviziju za slanje rešenja i verovatno su to mere štednje.

Kao drugo u koverti nije bilo drugog rešenja za naknadu za zaštitu živitne sredine. Ova rešenja će poslati verovatno naknadno i ponovo plaćati proviziju pošti. Da nisu mogla oba rečenja u isti koverat.

Ako pomnožimo broj poreskih obveznika i broj koverta tj. iznos provizije za svaki koverat koji je plaćen pošti došli bi do pozamašnog iznosa koji je opština bespotrebno potrošila. A potrošila je upravo one pare koje su građani dali plaćajući porez nadajući se da će od tih para opšzina nešto korisno da uradi.

Zašto su rešenja slata poštom?

Prethodnih godina većina građana nije dobijao rešenja za porez a u opštinskoj poreskoj upravi kažu da su ih uredno štampali samo što nisu uručena. Opštinske dostavljače koji za dostavljanje pošte primaju platu mrzelo je da to rade. Napišu ljudi "nepoznat" i rešena stvar. Ko da šeta po gradu da dostavlja rešenja. Pošto kamata na iznos poreske obaveze teče od uručenja rešenja i tu je opština izgubila pozamašan iznos. Ali s druge strane građani su dobili pa mu verovatno dođe na isto.

Možda je i ove godine dostava rešenja pokušana preko dostavljača pa kad nisu uručena onda preko pošte. Možda su radnici opštinske poreske uprave znajući efikasnost opštinskih dostavljača odmah poslali rešenja poštom- manja šteta.

I tako moji dragi građani vi plaćajte porez da bi imali uređene parkove, igrališta za decu, klupice i zakrpljene rupe na putevima a gospoda neka troši novac na bespotrebne provizije pošti ili besposlene dostavljače.

Komentara: 6


# opština porez
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Toma 30.05.2014.
  Ode milionče.

  Ako je provizija pošti 50 dinara, a opština ima 35.000 hiljade stanovnika znači negde 10.000 rešenja. 10.000 x 50= 500.000. dinara. Pih, šta je to za "bogatu" opštinu. Onda ova druga rešenja opet 500.000 dinara i eto ga milionče. Štedi se, štedi, svaka čast.

 • (+0) (-0)

  PAMETNI SEKRETAR 01.06.2014.
  TO JE SIGURNO SMISLIO PAMETNI SEKRETAR OPSTINE BOVANAC DRAGAN.
  PRELETAC IZ DSS.

 • (+0) (-0)

  Moze mu pljunete kroz prozor 01.06.2014.
  Draganu sekretaru opstine moze da pljunete kroz prozor.
  On si prima 70.000 dinara svaki mesec i smenjuje direktori po opstinu a vi zavidnici samo moze da se svadjate preko internet jewr nemate dinar u dzep.
  Bravo Dragane Kralju
  Pusti ovi zavidnici

 • (+0) (-0)

  Radnik SO Aleksinac 02.06.2014.
  Dragan sekretar nema veze sa ovim.

 • (+0) (-0)

  SO ALEKSINAC 02.06.2014.
  Radnik SO Aleksinac?
  Zar i to postoji ili postoje radnici Opštinske uprave?

 • (+0) (-0)

  alex 02.06.2014.
  Kakve veze ima sekretar skupštine sa poreskim rešenjima? AMAN!


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}