Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pada Vlada?

rss

15.01.2010.

Ova godina počela je učestalim sindikalnim protestima. Na štrajkove radnika koji štrajkuju glađu niko se i ne obazire. Odsecanje prstiju je samo povod za naslov u novinama.

Međutim, kada počnu da štrajkuju radnici u javnim preduzećima onda nastaje problem. Moć “državnih” sindikata je i dalje velika. Popustljivost Vlade je podrazumevana u ovom slučaju. Iako se možemo složiti da su radnici u pravu, ipak, njihovo povećanje plata udara sve ostale u džepu. Kao što se iz budžeta izdvaja za Krkobabićevu penziju od preko 90.000 dinara, tako će i povećanje plata onih koji imaju preko 50.000 ići na teret onih koji zarađuju do 30.000 mesečno.

Posle EPS-a štrajkovaće Telekom, verovatno pošta. Javiće se, gotovo sigurno medicinari i prosvetari, po “default-u” (podrazumevano). Da bi se namirile ove “potrepštine” Vlada će povćati svoje zahvate putem poreza i akciza. Neminovno je povećanje akciza na gorivo (iako je već odavno najskuplje u regionu), a možda i PDV-a. Povećaće se cene usluga u svim javnim preduzećima. Time će javna potrošnja ponovo generisati inflaciju.

Serija štrajkova otpočeće i u malim sredinama. Radnicima koji uopšte ne primaju plate ovo je jedini način za iskazivanje nezadovoljstva.

Kako nema opozicije koja nije učestvovala u vlasti narod više nema poverenja u političare. Novi lideri javiće se iz sindikata i građanskih pobuna – udruženja. Da li će opozicioni lideri iskoristiti ovu poziciju i podmentuti svoje ljude kao pokretače protesta?

Borba za poziciju u sindikalnim udruženjima počinje…

http://www.gvozden.info/pada-vlada/

Komentara: 1


# Vlada Republike Srbije
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Milan 17.01.2010.
    Tako i treba. Kad sam čuo da je Frad kupljen za 800.000,00 evra, a da je na računu imao preko 2-3 miliona evra i u magacinu je neko namerno nagomilao gotove proizvode, dolaizi se do zaključka da je Frad poklonjen. Vlasnik je odmah prodao ceo vozni park, tako da praktično nije dao ni dinar iz svog džepa. Sve je to nagrada zato što je sklonio neke kompromitujuće papire nekog tajkuna za tri dana koliko je bio "direktor" carine. Sećate se toga, kad je preuzeo carinu od Kertesa. Takođe se sećate da je za vreme Miloševića držao i Fri šopove, čak je bio i jedan u Aleksincu.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima