Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Okupljanja i protesti

rss

26.08.2013. Miodrag Tasić

Vreme letargije konačno je izminulo. Narodi Balkana dugo su živeli u blagostanju, opuštenosti, zapravo u nekom stanju opijenosti lepim i lagodnim životom, tako da nisu obraćali pažnju na neke manje ili veće anomalije u društvu, propuste i pogrešne odluke njihovih elita. I, kao što to mora i da bude, došlo je do podmetanja klipova u točkove razvoja balkanskih društava!

Okupljanja i protesti

Onome kome su kožu odrali ni so na ranu neće teško pasti!

Pišam uz vetar, hvatam se za slamku i gledam u nebo. I kad je vedro meni se smrači. Nisam Diogen, ja sam društvu samo kolateralna šteta!

Deluje nekako poznato. Naravno, čim nešto nije u redu dođe do spontanog protesta građana. To je ono čuveno događanje naroda! Sve sa namerom da se popravi ono što nije dobro. Doduše, u Grčkoj se događanje naroda neprestano dešava. Grci malo mlate policiju, malo policija njih, lome se izlozi, poneki automobil bude zapaljen, međutim ništa bolje nije. Hrvati se okupljaju uglavnom zbog ćirilice. Sve su sredili, doterali, rešili, eto ulaze uskoro i u EU, ali ćirilicu ne mogu ni da omirišu. Mislim, da je gledaju na saobraćajnim znakovima i nazivima ulica. Makar ne u onih nekoliko naselja gde još ima Srba u Hrvatskoj. Istina, šačica Hrvata, nešto između petnaest i šezdeset hiljada domoljuba, različiti podaci variraju, verovatno onih koji nisu plod tusućljetne kulture, ne priznaje ni Srbe ni ćirilicu. Kako reče jedan na televiziji Srbi imaju domovinu, pa neka idu tamo ako im je do ćirilice!

Feruz paša je prvi zagovornik ekološke ishrane kod nas. Proces je danas samo usavršen!

Jevreji su umesto Isusa izabrali Barabu. Oni su makar imali mogućnost izbora!

Sedamnaest vekova hrišćanstva a mi se još uvek klanjamo teletu. Pa bar da je zlatno!

U Srbiji narod se okuplja da bi spasio Srbiju od Vojvodine! Ako već ne mogu da odbrane Kosovo, i ako će ga pre ili kasnije i potpisom predati Tačiju i kompaniji, sve zarad Evrope i svetle budućnosti, onda treba spasavati Vojvodinu. Kako Srbija ima veliki problem s mlekom, nema više ni jogurta, aktuelna vojvođanska vlast biće uklonjena protestima, potpisima nezadovoljnih građana, TV duelima, pisanjem slobodne i nezavisne štampe. I, svakako, otkrivanjem lopovluka i kriminalnih aktivnosti u koje je ogrezla vladajuća vojvođanska garnitura. Motka se još ne pominje, ali je u rezervi. Neki drugi građani okupljali su ranije zbog priznavanja Kosova kao nezavisne države. Protestovalo se pred ambasadama sponzora „Nezavisne države Kosovo“. Zapaljene su zastave, polomljena stakla, malo je gorelo i u samim ambasadama. Sada se sudi ondašnjim nezadovoljnim građanima. Što ti je život? Upravo su na vlasti ljudi koji su kritikovali Miloševića što nije ratovao do kraja s Amerikom i NATO paktom, ( svejedno čiji bi to kraj bio) a danas sude ljudima koji slome prozor i uzvikuju uvrede omraženim Amerikancima!

Srbija se od drugih zemalja razlikuje i po tome što u njoj radnici elektrodistribucije ne unose svetlost, već donose pomračenje!

Slutim da će se i dalje narod okupljati i događati na ovim prostorima. Da li će ta okupljanja išta doneti, ne znam. Ipak je Slovenija nešto drugo. Oni su u nečemu i uspeli. U Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori, Grčkoj, lomiće se koplja i dalje. Da li samo koplja? Tu se ništa ne menja. Sve ostaje po starom. I kad sjaši Kurta, uzjaši Murta!

 

Komentara: 0


# NATO automobil TV duel
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima