Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Moralni sunovrat režima

rss

03.10.2013. Vjerica Radeta

Lažu kada kažu da nikada neće priznati lažnu državu Kosovo. Oni su to već učinili.
Nisu potpisali predaju Kosova i Metohije u Tačijeve ruke. Niko im to nije ni tražio.
Potpisali su više dokumenata koji ustvari predstavljaju predaju Kosmeta. To su im tražili.

Moralni sunovrat režima

Da li se zaboravilo da je Aleksandar Vulin, tada direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, podneo ostavkou na tu funkciju nezadovoljan potpisivanjem takozvanog Briselskog sporazuma. Uradio je to  javno, teatralno, obraćajući se javnosti sa TV ekrana u emisiji Javnog servisa. I još reče da o tome nije obavestio Vučića koji će to čuti u nekoj noćnoj reprizi emisije jer jedino u kasnim noćnim satima može da odvoji vreme za takve informacije.

Ne verujem da je iko ko zdravorazumski razmišlja poverovao u tu komediju. Ja nisam.

Bila sam sigurna da je to upravo Vučić smislio kao još jednu u nizu prevara Srba sa Kosva i Metohije. Trebalo je predstaviti Vulina kao iskrenog borca za opstanak Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Trebalo je da „crnokošuljaš“ dobije poverenje što većeg broja Srba sa Kosmeta da bi ih lakše prevario.

Samo nekoliko dana posle „ostavke“, koju kontrolisani mediji više nisu ni pominjali, unapred režirana predstava je nastavljena na Kosovu i Metohiji, u Leposaviću.

Vučić je po dolasku iz Brisela, nakon prihvatanja izdajničkog akta, obavestio javnost da će lično otići među Srbe na Kosovo i Metohiju i obajsniti im zašto je takozvani Briselski sporazum dobar upravo za njih i za državu Srbiju. Nije rekao da su tim takozvanim sporazumom predali Kosovo i Metohiju u ruke Hašimu Tačiju i šiptarskim teroristima, ali je na Kosmet poslao prethodnicu. Aleksandra Vulina.

Vulin je imao zadatak da u Leposaviću ubedi što veći broj Srba, pre svega članova Srpske napredne stranke, da je to što je postignuo u Briselu najviše što se moglo postići i da dobrodošlicom sačekaju „spasitelja“ Vučića. Pošto nije uspeo da obezbedi dovoljno vođinih „pristalica“ pozvao je u pomoć Batu Santosa pa su u Leposavić stigli autobusi iz Kruševca da aplaudiraju „spasitelju“. Naravno, bile su prisutne i televizijske ekipe i sve mediji su preneli navodnu podršku Srba sa Kosmeta politici Aleksandra Vučića.

Javnost nije mogla da vidi kako je ta podrška izgledala u Kosovskoj Mitrovici, a tamo je zapravo iskazan pravi stav. Vučić je izviždan, rečeno mu je da predvodi izdaju Kosova i Metohije i da za to nema podršku kosmetskih Srba.

Posle takozvanog Briselskog sporazuma predstavnici režima su nekoliko puta javnost obmanjivali izjavama da su tobože nezadovoljni odlukama prijatelja im Hašima Tačija i Ketrin Ešton i uvek kada su ponizno prihvatali te odluke nameštali Vulina da objasni da je baš „ta“ odluka spasonosna sa opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i povratak onih koji su morali pobeći pred Tačijevim teroristima.

Najpre su bile sporne „državne“ oznake na glasačkim listićima, pa pominjanje imena Srbija u nazivima izbornih lista. Usledilo je odbijanje upisa raseljenih Srba u nelegalne šiptarske biračke spiskove i vrhunac zabrana državnim funkcionerima da dolaze na Kosovo i Metohiju u toku takozvane izborne kampanje.

Predstavnici režima su svaki put najavljivali prekid razgovora sa Prištinom i poziv Srbima da bojkotuju izbore koje je raspisala Atifete Jahjaga. Naravno,  svaki put je to bila zabava za gladni narod praćena obećanjem da će otići u Brisel i tamo rešiti novonastali problem. Tamo ih valjda Lepa Keti razoruža čarobnim osmehom i vrate se podvijenog repa spremni na nova popuštanja i nova poniženja.

Nedopustivo je da predsednik države, predsednik i potpresednik Vlade na ovaj način ponižavaju srpski narod i sve građane koji žive u Srbiji. Nedopustivo je da vređaju inteligenciju građana. Njihovo izdajničko i podaničko ponašanje su njihov moralni sunovrat koji Srbija skupo plaća, najskuplje, gubitkom 13% teritorije.

Zato kosmetski Srbi ne smeju izaći na šiptarske izbore jer bi pristajanjem na izbore pristali na sopstvenu propast, a režimu u Srbiji bi dali alibi za politiku izdaje zemlje.

Eto zato papir koji su slavodobitno iz Brisela doneli Nikolić, Vučić i Dačić nije nikakav sporazum već popis uslova koji su u Briselu dobili i na koje su pristali.

Ko zna kakva nas iznenađenja još čekaju?!

Pitanje koje ovih dana sebi postavlja svaki normalan stanovnik Srbije je šta još treba da nam urade da bi državni funkcioneri prekinuli razgovore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

A to je jedini spas za opstanak države i naroda!

 

Komentara: 0


# Aleksandar Vulin Briselski sporazum Aleksandra Vučić
@VulinAleksandar @ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}