Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Emocije i zabune

rss

22.05.2014. Zdravko Stojnić, Analitičar Agencije Lubris ekstra

Preplavljeni emocijama građani Srbije još uvek ne mogu racionalno da sagledaju šta se to desilo, odakle tolika ''voda'' u tako kratkom roku? Srbija ne pamti ovakve poplave i logično je da niko nije mogao da predpostavi, da može da dođe, do ovakve tragedije širokih razmera.

Emocije i zabune

Koliko prošle nedelje, nadležni su nas uveravali da je situacija ozbiljna, ali i sami su bili zatečeni brzinom nastale situacije! Praktično za jedan vikend "nestao je jedan grad". Grad Obrenovac, na samo 24 kilometara od Begrada. Obrenovac, grad podložan je poplavama od uvek. Gradom, koji je nekad nosio ime Palež, sudbina se ironično poigrala i sigurno bi sada mogao da nosi ime jednog drugog "elementa" (vatra-voda)!

Da li sudbina ili dugogodišnja nemarnost i gledanje u "nebo" onih koji koji su morali da povedu računa o položaju ovog mesta? Uvek smo se hvalili kako imamo vrsne stručnjake u svim oblastima. Eksperte, kako nekad tako i sad! Ispostavilo se da su "eksperti" zakazali!

I kao u uvek, Srbi su aktivirali svoj "orkestar za svadbe i sahrane", svoju slogu u nevolji!

Zdušno udarajući u sve istrumente moderne komunikacije krenuli su u akciju obaveštavanja, prenošenja informacija pokušavajući da pomognu nastradalima. I uspeli su u tome. Uspeli su više od svih medija, od svih nadležnih! Neskusni u informativi i povedeni emocijama pravili su greške, ali ne tako ozbiljne i velike, koliko je ozbiljna nemarnost naše države već dugi niz godina!

Stiče se utisak su Vlada Srbije i Krizni štabovi pomalo zbunjeni i ljubomorni na svoje građane i njihovu brzu organizovanost! Da li su ljubomorni ili zabrinuti da im se ne oduzme deo medijke pažnje, to je neko drugo pitanje i to će se videti kad sve ovo prođe!

Videće se, ko je i kako, i zbog čega, radio ili nije, svoj posao!? Požrtvovani građani su iskreno odreagovali, zbunjeni, emotivni, ali su kao i uvek u istoriji reagovali na pravi način! Da li su ovi ''drugi'' kojima je to posao i obaveza bili iskreni ili imali neke druge namere, ostaje da se vidi! Do tada nam preostaje da se ipak oslanjamo jedni na druge i gledamo u nebo!

U Nišu 19.maja 2014. godine

Komentara: 0


# Zdravko Stojnić
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}