Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Apel mladih vozača

rss

23.04.2018.

Ovo pišem u ime svih nas, mladih vozača sa probnim dozvolama i svih onih koji se obučavaju u auto školama.

Apel mladih vozača

Dragi vozači sa stalnim dozvolama, znamo da ste nervozni.

Znamo da se umorni vraćate sa posla i znamo da uvek nekud žurite...Taksisti, znamo da vam je u cilju da stignete na vreme i da samo radite svoj posao. Bicklisti, znamo da izbegavate zastoj. Dragi pešaci, znamo da ste uvek u pravu van pešačkog prelaza i van trotoara.

Da li ste se možda pitali kako je nama početnicima i učenicima? Da li znate šta treba ili ne treba da radite kada vidite malu plavu oznaku" P" na automobilu?

Evo, mi ćemo vam reći.

Treba biti strpljiv, i sačekati početnika da se uključi u saobraćaj ili kada pokušava da parkira svoj automobil. Nemojte trubiti i nemojte nas obilaziti u tom trenutku, zaista nam smeta i plaši nas. Ako ste toliko nervozni, izađite iz svog automobila i pomozite nam, zato što vas truba i nervoza ne čine boljim vozačima! Nemojte se ljutiti na nas zato što poštujemo ograničenje brzine. Nemojte se ljutiti na nas zato što neke stvari radimo mnogo sporije. Nismo toliko iskusni.

Dragi pešaci, nemojte zloupotrebljavati svoj položaj kada vidite automobil auto škole ili plavu" P’’ oznaku. Nemojte prelaziti ulicu van pešačkog prelaza sa ubeđenjem da vas očekujemo iza svakog ćoška. Koliko god da ste u žurbi, nemojte prelaziti ulicu van pešačkog prelaza, prvenstveno zbog svoje bezbednosti. Vi ćete krenuti van, mi ćemo naglo ukočiti i vi ćete preći ulicu. Ne mislite o tome da može doći do lančanog sudara, vozila iza nas. Toplo vas molimo da ne prelazite ulicu između dva vozila, pešački prelaz baš zato postoji, vozači vas ne očekuju.

Mnogi učenici nisu položili vozaćki ispit iz prvog puta zbog vašeg nervoznog ponašanja. Veliki je stres za nas početnike kada sedimo u automobilu s policajcem i instruktorom i vozimo kao da smo sami. Kada kandidat ne položi ispit iz prvog puta, njemu se ceo svet sruši ; možda se to desilo baš zbog tebe.

Postoje mnoge stvari koje nas plaše i znamo da je u saobraćaju sve moguće. Tolerancijom i mirnim ponašanjem se sve može rešiti. Zato vas molimo da budete strpljivi kada vidite da smo u problemu. Razmislite i setite se da ste i vi nekada bili početnici.

Komentara: 0


# saobraćaj automobil škole vozač apel
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima