Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uskoro počinje prinudna naplata struje

rss

17.09.2014. www.efikasnost.org

Svetlana Manić, zamenik predsednika Komore izvršitelja, najavila je da uskoro počinje prinudna naplata električne energije u Srbiji.

 
Izvršitelji će pokucati na vrata svih domaćinstava koja nisu izmirila svoja dugovanja
od jula do novembra prošle godine. Procenjuje se da će na meti izvršitelja biti oko
100.000 domaćinstava.

"Obradu oko 100.000 predmeta počeli smo krajem avgusta. Sada obračunavamo troškove izvršitelja koje upućuje EPS, a 25. septembra izvršitelji će krenuti u prinudnu naplatu", naglasila je Svetlana Manić. 

Izvršitelji će prvo dužnicima donositi zaključke u kojima će biti navedeni osnovni dug, kamata i troškovi izvršenja. Ako se zaključak ne uruči tokom prvog pokušaja, a eventualno ni 15 dana kasnije, onda se zaljučak objavljuje na oglasnoj tabli suda. Posle toga izvršitelji imaju pravo na prinudnu naplatu duga. 

Prvo će se stavljati administrativne zabrane na platu i penziju. Ukoliko dužnici nemaju prihode, proveravaće se stanje računa u bankama, a naplata se može izvršiti i plenidbom pokretne imovine - automobila, motora. A moguća je plenidba i nepokretne imovine, svega osim: frižidera, kreveta, šporeta, kućni hljubimaca, ordenja, medalja.

Pored troškova električne energije i kamate, dužnici će morati da plate i troškove prinudnog izvršenja, koji za dugovanja do 30.000 dinara, iznose fiksnih 4.200 dinara.

 

Komentara: 5


#
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+16) (-2)

  Rodja 17.09.2014.
  A da li će to važiti i za ove kosovare ili samo za naše ljude?Baš me to zanima

 • (+12) (-0)

  Genije 18.09.2014.
  Pa kad ste glasali, 'de vam je bio mozak?

 • (+13) (-0)

  struja 18.09.2014.
  evo vam sad BUDUCNOST U KOJU VERUJEMO, mada je ovo pre SADASNJOST U KOJU NE MOZEMO DA POVERUJEMO

 • (+10) (-0)

  GLUPI NARODE, 18.09.2014.
  POVEROVASTE DA NAS U LEPSU BUDUCNOST VODE,A SVE MI SE VISE CINI DA CE DOMANOVICEVA PRICA ''VODJA''BITI ZABRANJENA,MNOGI SE PRONALAZE U NJOJ

 • (+3) (-0)

  petar 19.09.2014.
  Skoro sam čuo da je prosek plata u EPS-u 75000 dinara ili na pijaci sam čuo da kafe kuvarica u EPS-u ima penziju 63000 dinara.Našta to liči,to je pljačka.Oni imaju toliki monopol da strujomer koji ja kupujem prelazi u njihovo vlasništvo.Takođe ako se pokvari onda ti koji si ga kupio moraš i da ga popraviš.To je prosto rečeno mafija kojoj se treba ozbiljno suprotstaviti i prestati sa plaćanjem struje sve dok vlada ne uvede red u ovoj organizaciji i da počnemo ako je moguće da zivimo kao normalan svet da zivimo.Ovako ne ide.


[ Dodaj komentar ]