Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Raspevani septembar u Žitkovcu

rss

01.10.2022. Nikola Mitić

Poslednjeg dana septembra u ovoj godini učenici i zaposleni u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Žitkovcu organizovali su Raspevani septembar 2022. u petak 30.09.2022. sa početkom u 17 časova u Domu kulture u Žitkovcu.

Raspevani septembar u Žitkovcu

U ovom programu učestvovali su učenici ove škole, Aleksinački Mešoviti hor "Šumatovac" i Omladinski hor Centra za kulturu i umetnost Aleksinac.

Predivno raspevano popodne imali su čast da otvore najmlađi članovi školskog hora i to himnom svoje škole pod dirigencijom Miše Popovića učeteljem ove škole, zatim su nastupili Viktorija Čurilović u pratnji gitariste Luke Aleksića.

Pored pesme mogli smo da čujemo i zvuke raznih instrumenata kao što je klarinet, klavijatura, violina, na klarinetu kompoziciju "višnjičica rod rodila" izveo nam je Konstantin Džonić, na klavijaturi kompoziciju "skica jeseni" koju je izvela Petra Spasić, a na violinama su nastupile Nađa Janković, Ivana Milenković, Jelena Lazić i to pesmom "Blistaj, blistaj, zvezdo mala".

Takođe su nastupili Aleksinački mešoviti hor "Šumatovac" (Let it bi, Ljudi nije fer i Sija hamba) i Omladinski hor Centra za kulturu i umetnost Aleksinac ( za milijon godina, Devojko mala, čip trils).

Najmlađi hor pomenute škole izveo je još par kompozicija (miks, muzika na struju, brojalica, neki novi klinci, planeta i o' Suzana).

Na samom kraju voditelj ovog programa Jovan učenik petog razreda ove škole iznenadio je sve prisutne zato što je pozvao sve horove na binu kako bi izveli jednu zajedničku kompoziciju i to "Deca su ukras sveta".


# Žitkovac Vuk Karadžić OŠ Šumatovac hor Raspevani septembar
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima