Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Radovi na uređenju prve plaže Bovanskog jezera su pri kraju

rss

22.10.2021. Južne vesti

U toku je parterno uređenje prve plaže Bovanskog jezera u dužini od 315 metara, za čije sređivanje je izdvojeno više od 2 miliona dinara. Kako kaže predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević, radovi kojima je predviđeno zidanje terasa za formiranje pošljunčenih delova plaže su pri kraju, pa će plaža naredne godine biti spremna za sve kupače i posetioce jezera.

Foto: Opština Aleksinac

Sa radovima su, kaže Radičević, krenuli 17. avgusta ove godine, izvođač je “GUR Trend” iz sela Kraljevo, a rok 85 dana za završetak uređenja.

Radi se o parternom uređenju dela prve plaže na Bovanskom jezeru. Izvode se radovi na zidanju zidova odnosno takozvanih terasa za formiranje pošljunčenih delova plaže. Juče smo išli da obiđemo radove da vidimo dokle se stiglo i ostalo je da se na postojeće zidove koji su zidani od kamena ozida još jedan red cigli i da se stavi pesak, odnosno da se pošljunča - objašnjava Radičević.

Pored ravnjanja plaže potrebno je, kaže, uraditi ugradnju drvenih nadstrešnica, koje su i ranije postojale, ali su pojedine polomljene i oštećene.

Pokušavamo da priremimo plažu za sledeću godinu da bude pristojna, funkcionalna i da ima dobar položaj, odnosno da imamo ravnu površinu na koju mogu kupači da izađu - navodi predsednik Opštine.

Kako je Bovansko jezero pod upravom Javnog vodoprivrednog preduzeća “Srbijavode“, saglasnost za uređenje, navodi, imaju, a kako radovi idu po planu očekuje brz završetak kompletnog uređenja ovog dela plaže.

Izvor

Komentara: 0


# Bovansko jezero Dalibor Radičević
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima