Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Promocija edukativnog centra "Gnezdo Montesori"

rss

14.02.2016. Saša Marković Gidra

U prostorijama Otisa, u subotu 13 februara u popodnevnim satima, je izvršena promocija edukativnog centra za decu od 3 do 6 godina, poznatijeg kao gnezdo Montesori.

Promocija edukativnog centra "Gnezdo Montesori"

Rad u ovom centru se zasniva na metodima Marije Monesori (1870 – 1952), čuvene italijanske lekarke i dečjeg pedagoga čiji se obrazovni metodi i danas primenjuju u mnogim državama širom sveta. U našoj zemlji ovi metodi su počeli da se primenjuju u velikom obimu u poslednjih 10 godina.

Ovu promociju je otvorila Vesna Jovanović, osnivač edukativnog centra u Aleksincu, a zatim je Marija Krstić, pedagog – montesori edukator, objasnila funkcionisanje montesori sistema.

Montesori pedagogija smatra da dete od rođenja pa do svoje šeste godine ima “upijajući um” i da ova genijalna mogućnost mentalnog upijanja, omogućava deci da nauče maternji jezik, usavrše pokrete tela i nauče da uče.

Dete uzrasta od tri do šest godina prolazi kroz proces pojave svesti i volje, i samim tim polako postaje samosvesno biće. Primenom Montesori filozofije i Montesori materijala (posebni didaktički materijali koje je razvila M.Montesori i koji se koriste u edukaciji) pružaju detetu mogućnosti za sakupljanjem novih znanja i da kontinuirano razvija svoju svest.

Edukativni centar “Montesori gnezdo” će početi sa radom u ponedeljak 15 februara, a nalazi se u ulici Stanka Milosavljevića 19, preko puta škole engleskog jezika “Fair Play”, sa kojom će i sam cenar imati određeni vid saradnje.

Svi zainteresovani roditelji mogu da dovedu svoje mališane na sedmodnevno adaptiranje, koje je potpuno besplatno, a za detaljne informacije mogu da se jave na telefon 061 110 2 880.

Takođe, sve aktivnosti ovog novo otvorenog Edukativnog centra možete pratiti na Fejsbuk adresi Gnezdo Montesori Aleksinac.

Komentara: 0


# Fair Play škole montesori didaktički materijali Gnezdo Montesori Vesna Jovanović Marija Krstić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima