Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predstavnici Jastrebačke regije posetili Dom za odrasla lica u Kulini

rss

07.10.2016. tekst i foto: Tomislav Brzaković

Za vreme posete predstavnici lokalne samouprave upoznali su se sa aktivnostima Doma i obišli korisnike. Bilo je i nadmetanja u sportskim disciplinama, revijalnog karaktera.

Predstavnici Jastrebačke regije posetili Dom za odrasla lica u Kulini

Republička ustanova Dom, za odrasla lica, ometenih u razvoju u Kulini, prvi put je bio domaćin, predstavnicima lokalne samouprave Jastrebačke regije, 4. oktobra 2016. Nakon dobrodošlice, koju im je poželeo direktor Doma, mr Vojkan Stanojević, upoznao ih je sa ličnom kartom ove Ustanove, u kojoj je u pet paviljona smešteno 309 korisnika, starijeg doba ometenih u razvoju.

- O njima brine dve stotine zaposlenih (negovateljica, vaspitačica, medecinskih sestara, lekara, socijalnih radnika i drugih lica). S druge strane ovde je pokušaj, da im se pokaže da i ako su hendikepirani, da su deo društva. Da nisu zaboravljeni i prepušteni sami sebi. Da uz našu pomoć žive svoj život – naglasio je mr Stanojević, za vreme obilaska korisnika.

Predstavnici lokalne samouprave, Jastrebačke regije bili su iz: Žitkovca, Tešice, Velikog Drenovca, Grejača, Bankovca, Koprivnice, Loćike, Malog Drenovca, Vrćenovice, Šurića, Česte, Čukuruvca, Kuline, Ljuptena, Porodina i Vukanje.

Nakon obilaska korisnika i kraćeg druženja sa njima, predstavnici navedenih, sela su druženje sa zaposalenima Doma u Kulini, nastavili i u sportu. Na stadionu za male sportove, kakav bi poželeli mnogi, nadmetali su se u malom fudbalu, basketu i nadvlačenju konopca. U prostorijama Doma takmičili su se u stonom tenisu, pikadu i šahu. Pre početka takmičenja i gosti i domaćini, su se zajedno slikali u znak sećanja na njihovo prvo druženje.

Sva takmičenja su bila revijalnog karaktera, ma da su u ukupnom skoru, domaćini bili uspešniji. Međutim, ovo otvoreno druženje jednih i drugih, je ustvari bila uvertira, tradicionalne manifestacije „Kulinsko sportsko leto“ koje se od 2010. godine redovno održava.

Otvoreno druženje je završeno uz skromnu zakusku, koju su pripremili zajednički, sa željom da se i naredne godine, ponovo nađu na istom mestu.

Komentara: 0


# Kulina Vojkan Stanojević Dom Kulina
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima