Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predavanje o disleksiji

rss

28.10.2022.

Danas su u Osnovnoj školi "Smeh i suza" Katarina Krčmar i Teodora Dašić održale predavanje čija je tema bila disleksija.

Predavanje o disleksiji

Ideja za govorenje o disleksiji javila se iz razloga što je broj dece sa poteškoćama u učenju, koja pohađaju redovne škole sve veći, a ne postoje besplatni seminari o ovoj temi koji bi učiteljima dali smernice i rad sa decom učinili kvalitetnijim. 

Predavanje je bilo podeljeno u tri etape: prva se odnosi na uzroke i klasifikaciju disleksije, druga na teškoće sa kojima se najčešće susreću deca sa disleksijom i treća na metode i smernice koje mogu poboljšati kvalitet usvojenog znanja dece sa disleksijom.

Disleksija je najčešći poremećaj učenja sa oštećenjem čitanja i javlja se kod 5-10% dece u našim školama. Broj ima tendenciju stalnog rasta. Ona se javlja i pored postojanja prosečne inteligencije, očuvanog vida i sluha, adekvatne motivacije i ostalih povoljnih edukativnih, psiholoških i socijalnih faktora. 

Na ovaj način Teodora i Katarina su svim prisutnim kolega uspeli da razjasne nedoumice u radu sa decom sa disleksijom i olakšali im budući rad.

Komentara: 0


# Smeh i suza OŠ Katarina Krčmar Teodora Dašić Disleksija
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima