Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pokloničko putovanje učenika Aleksinačke Gimnazije u Sremske Karlovce

rss

23.10.2015. Eparhija Niška

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštva episkopa raško-prizrenskog g.Teodosija, za učenike prve i druge godine Aleksinačke Gimnazije je Crkvena Opština organizovala pokloničko putovanje u Sremske Karlovce

Pokloničko putovanje učenika Aleksinačke Gimnazije u Sremske Karlovce

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštva episkopa raško-prizrenskog g.Teodosija zamenika Episkopa niškog u obavljanju dužnosti eparhijskog arhijereja za učenike prve i druge godine Aleksinačke Gimnazije je Crkvena Opština Aleksinac organizovala pokloničko putovanje u Sremske Karlovce 10. i 11. oktobra 2015. godine.

Veroučitelj đakon Mladen Marinković je uz pomoć kolega razrednih starešina profesora gimnazije okupio 110 učenika koji su krenuli na ovo putovanje. Pomoć u organizaciji je pružio i paroh trnjanski otac Jugoslav Ćurčić, koji je, inače, završio Bogosloviju u Sremskim Karlovcima.

10. oktobra smo posetili manastir Kovilj koji se nalazi na 20 kilometara ispred Novog Sada. Posle toga smo bili u Novom Sadu. Uveče su učenici sa profesorima se smestili u hotelu u Sremskim Karlovcima.

11. oktobra su učenici sa profesorima došli na liturgiju u sabornom hramu u Karlovcima. Nakon toga je posećena Bogoslovija i patrijaršijska roznica.

đakon Mladen Marinković

Komentara: 0


# opština SPC Aleksinačka gimnazija eskurzija Sremski Karlovci Mladen Marinković đakon Jugoslav Ćurčić
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima