Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvorena renovirana zelena pijaca u Aleksincu

rss

06.06.2019. RTS

U Aleksincu, za Dan opštine, otvorena je renovirana zelena pijaca. Vrednost investicije je 190 hiljada evra, a radovi su trajali tri meseca.

Foto: EU PRO

Umesto vedrog neba i priručnog najlona - nadstrešnica, tezge jednoobrazne, sa prostorom za odlaganje robe, sanitarni čvor nov i u funkciji. Ista je samo lokacija, i stalni prodavci i kupci.

Nema više ni improvizovanih tezgi na trotoaru i ulici.

"Vrednost projekta je 190.000 evra, od čega su 150.000 sufinansirale delegacija EU i Vlade Švajcarske kroz projekat EU PRO, a više od 40.000 evra sufinansirala je opština Aleksinac", kaže Dalibor Marković, načelnik Odeljenja za privredu Opštinske uprave Aleksinca.

Na Dan opštine rukovodstvo najavljuje još jedan važan objekat za koji se čeka još upotrebna dozvola.

"Završeni su radovi na rekonstrukciji fabrike za proizvodnju pijaće vode koja snabdeva 35 hiljada ljudi pijaćom vodom, a investicija je više od tri miliona evra", ističe Nenad Stanković, predsednik Opštine Aleksinac.

Do sledećeg Dana opštine, obećavaju, biće rekonstruisan centar, i Alksinac će dobiti i svoj prvi trg.

Izvor: RTS

Komentara: 9


# predsednik opštine opština Nenad Stanković pijaca RTS dan opštine Dalibor Marković
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+26) (-4)

  SDK 06.06.2019.
  Dzaba bacene tolike pare. Kada sunce upzi ima da bude kuku lele ispod onog lima... Kada pada kisa ima da se kisne jer skoro uvek pada pod uglom, a vidim da ovi krovovi nemaju oluke, pa se pitam gde ce voda odozgo, po cijim glavama... Trebalo je to uraditi mnogo bolje. Recimo kao u Krusevcu.

 • (+12) (-)

  Direktno sa pijace 06.06.2019.
  Pozivam tvorca ovog teksta da dođe i upotrebi "novi sanitarni čvor", koji ni na dan otvaranja nije bio u upotrebi jer zaboga komunalno preduzeće nema radnika za to radno mesto. A i ovak koji je na staroj pijaci bio angazovan radio je bez ugovora ne prijavljen,a imao sve obaveze kao stalni zaposleni ali bez prava koja sleduju iz zakona o radu.
  Koliko su kvalitetno izvedeni radovi mozete se uveriti i sami ako se malo zagledate bolje u konstrukciju, navescu to da je atmosferska voda sprovedena kroz stubove krovnih nosaca, pa dalje kroz betonske serklaze u podu pijace( ubetonirano zaliveno betonom),te se stoga pitam kako li ce zameniti cev zlu netrebalo ili pak otpusiti ako dodje do blokade. Nadzor koji je primio i pratio izgradnju trebalo bi da se zapita na sta je stavio svoj potpis. Česme nijedne postavljene, a kante za otpad koga ima povise ni na vidiku!!!
  Lepo su se slikali, doterali prigodno prilici, ali ce vreme kazati svoje sta je i kako je sta uradjeno.

 • (+3) (-3)

  miroslav 06.06.2019.
  Ovo je letnja pijaca, preko zime nece raditi, sneg i tako te stvari.

 • (+3) (-2)

  šta ti je oporba..odmah nalazi mane 06.06.2019.
  nisi dodao druže da je zaštićeno od vetra koji zna povremeno praviti problem...

 • (+14) (-1)

  La rive 07.06.2019.
  190.000e? A fontana od 400.000? A toalet od 30.000? A kolko je kostala izrada trznice koja plavi i uvek ostaje prazna? Bacate naše pare. Sramota. Radite ono što se vama javi... Aleksinac treba da se sravna sa zemljom. A kakav je bio.... Čaroban! Ostala je turska kasaba...

 • (+21) (-2)

  S 07.06.2019.
  Na tabli koja je stajala na ulazu u pijacu pisalo je "Rok izvođenja radova 60 dana" ili nešto u tom smislu. Dakle, rok je probijen za ceo mesec. Da li je izvođač snosio posledice zbog tolikog produžetka izvođenja radova (33% duže !) ili će i to da ode pod tepih kao i ostale stvari koje mutite i muljate?
  Bar ste popravili onu sarkofag fontanu ispred Doma Kulture (Slom Kulture se to kod nas zove....), mada vam je i za to trebalo 3 meseca.
  I još nešto...kada dobijemo taj trg (koji nam treba koliko još po jedna rupa u glavi....), čije će ime da nosi? Trg Nenada Stankovića, ili trg Čede Rakića? Ili ćete možda da počastvujete verhovnoga Vožda Serbije, gospodara Vučića?
  Hvala na pažnji.

 • (+3) (-)

  Swaner 12.06.2019.
  Ako je rok 2 meseca, a radjeno mesec duze, onda je probijen termin za 50% a ne 33%.

 • (+1) (-)

  Swaner 12.06.2019.
  Ako je rok 2 meseca, a radjeno mesec duze, onda je probijen termin za 50% a ne 33%.

 • (+2) (-)

  Swaner 12.06.2019.
  Ako je rok 2 meseca, a radjeno mesec duze, onda je probijen termin za 50% a ne 33%.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima