Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Obeležena 76-godišnjica pogibije boraca Ozrenskog partizanskog odreda

rss

04.02.2019. Milan Milojević

U nedelju 3. Februara 2019.godine prigodnim komemorativnim skupovima u Aleksincu i Subotincu, obeležena je 76-godišnjica pogibije Aleksinačke grupe Ozrenskog partizanskog odreda.

Obeležena 76-godišnjica pogibije boraca Ozrenskog partizanskog odreda

Tim povodom kod spomen kosturnice ispred OŠ "Ljupče Nikolić" u Aleksincu, cveće su položili potomci poginulih boraca, zatim delegacije: Opštine Aleksinac, Udruženje boraca Opštine Aleksinac i Sokobanje, Okružnog odbora Subnora Nišavskog okruga, Udruženje rezervnih vojnih starešina, Udruženje penzionera Opštine Aleksinac kao i političkih stranaka SNS-a, SPS-a, PUPS-a i Pokreta Socijalista.

Potom su delegacije boračkih organizacija i patriotskih udruženja položile cveće kraj spomen obeležja u blizini mesta pogibije u Subotincu.

Udruženje Boraca Opštine AleksinacNa ovaj događaj od 3.februara 1943.godine kratko je podsetio Mića Milojević, sekretar boraca Opštine Aleksinac, koji je na kraju istakao da ovaj događaj moramo sačuvati od zaborava, jer je reč o ljudima patriotama, antifašistima koji su bili spremni da svoj život, to najdragocenije što čovek ima ugrade u temelje slobode koju danas uživamo i boljeg života, jer cela Evropa počiva na temeljima antifašizma.

Delegacija Opštine Aleksinac

Izvor: Proverena vest

Komentara: 0


# godišnjica Ozrenski odred Mića Milojević Milan Milojević
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}