Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Niš ekspres samo delimično vratio linije na trasi do Rsovca

rss

05.11.2019. Aleksinac.net

Tokom leta pisali smo o problemu sa kojem su se suočavali meštani sela Beli Breg, Donji i Gornji Krupac, Rsovac, Vrelo i Prekonozi, početkom školske godine prevoznik Niš ekspres je vratio samo neke od linija koje spajaju ta sela sa ostatkom opštine.

Foto: arhiva

Prinuđeni smo opet da vam se obratimo da objavite naš revolt ponašanjem Niš ekspresa kao jedinog prevoznika na teritoriji naše Opštine. Ukidanjem celokupnog javnog prevoza na relaciji Aleksinac-Rsovac u toku leta, tačnije tri meseca, mi smo ostali odsečeni od ostatka sveta. Apel nadležnima, kao i interesovanje medija, nije dao nikakve rezultate.

Obećano nam je da će se pređašnji red vožnje vratiti sa početkom školske godine. Na insistiranje opštinske uprave da se obećanje Niš ekspresa održi ispunjeno je obećanje samo delimično. Tačnije sa početkom školske godine vraćeni su samo školski polasci na navedenoj relaciji, a dugogodišnji polazak za prevoz radnika u oba smera nije ponovo uspostavljen. Da bude još gore Niš ekspres i dalje na toj liniji prodaje mesečne karte za radnički prevoz, a prevoza nema.

Tako da radnici koji putuju na relaciji Beli Breg-Aleksinac ili Draževac-Aleksinac nemaju mogućnosti na vreme stignu na posao, niti da se vrate sa posla, bez obzira na kupljenu mesečnu kartu. - kažu zabrinuti meštani.

Niš ekspres ima monopol na prigradske linije u našoj Opštini i ovakvo njihovo ponašanje može da spreči samo konkurencija. Drugi problem su taksisti koji takođe rade na tim linijama. Kako ovaj problem traje već dosta dugo, a ispaštaju samo građani možemo da se nadamo da će nadležne službe da reaguju.

Komentara: 0


# Niš ekspres Draževac Beli Breg Gornji Krupac Donji Krupac Rsovac Prekonozi Vrelo
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima