Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nagrade za Aleksu i Lolu

rss

31.01.2017.

Na Internacionalnom tamičenju „Davorin Jenko“ koje se održava u Beogradu od 28. do 31. januara učenici OMŠ „Vladimir Đorđević“ iz Aleksinca pokazali su izuzetne rezultate.

Nagrade za Aleksu i Lolu

Aleksa Stanković (2008) učenik drugog razreda  u klasi prof. Sanje Pavlović osvojio je prvu nagradu sa 95,5 poena, a učenica drugog razreda Lola Veljković (2009)  u klasi prof. Nevene Veljković  osvojila je prvu nagradu sa 97 poena. Učenicima su za osvojene prve nagrade dodeljene  medalje i diplome.

Aleksa Stanković i Lola Veljković  takmičili su se u Junior A kategoriji  u kojoj  je bilo ukupno 17 takmičara.

Takmičenje „Davorin Jenko“ je takmičenje sa dugom tradicijom koje okuplja veliki broj takmičara iz celog sveta, i samim tim spada u jedno od najzahtevnijih  i najposećenijh  takmičenja kod nas.

Inače, ovi učenici su i ranije nastupali na takmičenjima i takođe pokazali  zapažene rezultate.

Na šestom otvorenom takmičenju „Stanislav Binički“ održanog 15. marta prošle godine u Beogradu kao najmlađi učesnik u prvoj kategoriji  Aleksa je osvojio  prvu nagradu sa 98.33 od maksimalnih  100 poena. On je  nastupio i na Četvrtom Internacionalnom Memorijalu „Miloš Petrović“  u Jagodini gde osvaja prvo mesto i laureat u pretkategoriji sa maksimalnih  100 poena.

Na nedavno održanom takmičenju “Josip Slavenski“ koje je održano u decembru 2016. god. u Beogradu Lola je nastupila u 2. kategoriji i osvojila treću nagradu sa 78 poena.

Komentara: 0


# Miloš Petrović Vladimir Đorđević OMŠ Stanislav Binički Sanja Pavlović Aleksa Stanković Lola Veljković Nevena Veljković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima