Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Lovili divlje svinje, ubili mangulice

rss

21.12.2016. Novosti

Gordana Miltenov (63) iz aleksinačkog sela Prekonozi, podnela je prijavu protiv grupe lovaca iz LU "Deligrad", koji su tokom lova na divlje svinje ubili njene četiri mangulice.

Lovili divlje svinje, ubili mangulice

Gordana je i sama već deset godina lovac i ne može da se pomiri sa činjenicom da "kolege" lovci nisu primetili razliku. Policija nam je potvrdila da je u toku istraga, a u Udruženju lovaca tvrde da su mangulice zalutale u lovište.

Vrednost ubijenih životinja je oko 500 evra, a dve je trebalo za koji dan dadonesu na svet mladunce. Jedna je čak bila uštrojena, tako da je jasno da nije u pitanju divlja životinja.

- Mangulice čuvamo u 6,5 hektara ograđenog prostora. Lovački psi su pregrizli ogradu i isterali naše svinje u šumu. Moguće je da nisu mogli da primete razliku između divlje svinje i mangulica dok su ih lovili, ali kada su ih ubili nemoguće je da ne primete razliku. Čak su se slikali i kačili na društvenim mrežama "trofeje" - kaže Gordana koja je sa suprugom Vladimirom nekada čuvala čak 50 mangulica.

Upravnik lovišta Miodrag Rakić kaže da je nemoguće razlikovati divlju od domaće svinje u šumi.

- Od 100 lovaca - 110 bi pogrešilo, odgovorno tvrdim. Mangulice su bile 6,5 kilometara udaljene od mesta gde su ih čuvali. Da su nam na vreme javili da su pobegle, mogli smo bolje da reagujemo. Ovako, neka tužilaštvo radi svoj posao - kaže Rakić i dodaje da sezona lova na divlje svinje traje do 31. januara.

D. Alihodžić

Komentara: 3


# Boban Ranđelović Prekonozi svinje Miodrag Rakić Gordana Miltenov Deligrad LU mangulice
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+9) (-2)

  radojko 21.12.2016.
  Dszivro posto kilo....ha ha bice dobar gulas

 • (+36) (-2)

  Buca 21.12.2016.
  Ma ne bi oni razlikovali ni slona od muflona! Samo dok se puca!

 • (+8) (-17)

  Djole 21.12.2016.
  Lovacko udruzenje je najbolje udruzenje u Aleksincu. Ne sumnjamo u reci upravnika... najposteniji upravnik lovista!


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}