Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Jučerašnja seča stabala u glavnoj ulici nelegalno izvedena

rss

06.05.2019.

Jučerašnja seča stabala izazvala je nezadovoljstvo velikog broja građana, ali i pokrenula niz pitanja zbog kojeg će rešenje problema na kraju biti na sudu. Nezvanično saznajemo da će danas u prepodnevnim časovima biti predato nekoliko krivičnih prijava jer po za sada dostupnim podacima današnja seča bila je u potpunosti nelegalna.

Jučerašnja seča stabala u glavnoj ulici nelegalno izvedena

"Izvođač radova koji je dobio tender do danas nije bio uveden u posao. Nije održan radni sastanak predstavnika nadzornog organa, izvođača i investitora. Zakon nalaže da pre samih radova, izvođač bude uveden u posao. Ovde toga nije bilo, a radovi su krenuli. Drugi podatak je još evidentnije kršenje zakona. Naime, prilikom izdavanja građevinske dozvole, dozvola glasi na imena firmi koje čine konzorcijum, ali je potrebno navesti i imena podizvođača. Ovde, JKP Komunalne usluge Aleksinac, nisu navedene u dokumentaciji, građevinskoj dozvoli, kao podizvođač, što je još jedan dokaz kršenje propisa. Sve su to razlozi zbog kojih ćemo od sutra krenuti sa sastavljanjem krivičnih prijava, kako bi se utvrdila istina i kaznili odgovorni" - ističe Boban Ranđelović, odbornik Odgovorno za Aleksinac.

Zaposleni u Opštini koji su se obratili redakciji Aleksinac net tvrde da niko od njih nije izdao nalog za seču drvoreda. "Poštovani, videvši da su novinari objavili informaciju o seči stabala u Aleksincu, želim da Vam dostavim jako važnu informaciju. Naime u svemu ovome se ljaga baca i na opštinu Aleksinac. Navodim da nijedan organ opštine Aleksinac nije izdao niti jedan dokument o seči stabala. Seča je izvedena bez ijedne odluke opštinske uprave. Molila bih Vas da to objavite, jer nije lepo da se baca ljaga na zaposlene u opštini." - napisano je u mejlu koji je stigao redakciji.


# Aleksinac Boban Ranđelović Komunalne usluge JP Aleksinac.Net Odgovorno za Aleksinac
@aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima