Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Izbor novih članova mesne zajednice Aleksinački Rudnik

rss

29.01.2020.

U nedelju 26. januara 2020 godine, održani su vanredni izbori u Aleksinačkom Rudniku, birali su se novi članovi saveta mesne zajednice. Posle odličnog odaziva biračkog tela, glasala je trećina žitelja ovog naselja, stigli su i rezultati.

Izbor novih članova mesne zajednice Aleksinački Rudnik

Nakon velikih problema koji su stvarali određeni nezadovoljni ljudi, i raspisanih vanrednih izbora, ispostavilo se da građani i dalje veruju kandidatima koji su već vodili MZ u prethodnom periodu. Razumemo i nezadovoljstvo, ali naselje se bori sa problemima koji su se poslednjih tridesetak godina nagomilavali, pa sve odjednom nije moguće rešiti. Ali, treba i malo strpljenja jer su rezultati polako vidljivi, i biće ih sve više!

Nakon prvog zasedanja, za predsednika je ponovo izabran Đorđe Durmisević, za potpresednika je izabran Zoran Tasić, za zapisničara je izabrana Marija Papović.

Kuriozitet ovih izbora je bila i promena određenih pravila. Umesto 13 članova koji su birani do sad, sada se biraju 7. Na sastancima je dovoljno da prisustvuju 4 člana da bi imali većinu, i izglasali predlog.

Da bi stanovništvo bilo blagovremo obavešteno o novim potezima, MZ je odlučila da formira tzv grupu "Al. rudnik u srcu". Nju formiraju članovi novog saveta MZ. Administrator će blagovremeno informisati meštane i sve druge ljude koji vole Al. Rudnik. A biće i pismenih obaveštenja za one starije generacije.

Grupa će se baviti radom MZ Al. Rudnik. Meštani će biti obaveštavani o svakom podnetom zahtevu, molbi, svakom odgovoru na istu, svemu što se planira u daljem periodu... Sve što bude realizovano, biće propraćeno na adekvatan način i biće dato na uvid.

Ovde smo jer iskreno volimo naše naselje, bez ikakvog interesa ili skrivene namere, tu smo jer smo u naselju proveli najveći i najlepši deo svog života. Pozivamo meštane da i oni iz istog razloga prate ovu grupu, a mi ćemo uslišavati njihove sugestije i potrudićemo se da radimo za bolje sutra svih nas! Zamolili bi smo vas i da budete deo ove priče bez vređanja na bilo kojoj osnovi ili sakrivene sujete, jer će u skladu sa zakonom biti reagovano, bez ikakvih izuzetaka. Svako dobro, dobri ljudi!

Autori teksta, članovi MZ: Zoran Tasić i Marija Papović

Komentara: 0


# Aleksinački Rudnik Zoran Tasić mesna zajednica
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima