Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Građani od danas mogu da prijave lekare koji im ne preporučuju vakcinaciju

rss

14.10.2021. Jugmedia

Kada neki lekar kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše, Lekarska komora Srbije će pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je dodao da će u tom slučaju lekar ići na Sud časti pri Lekarskoj komori Srbije i da to znači da će onda verovatno izgubiti licencu.

Foto: Jan Vašek / Pixabay

„To je odluka struke, a članovi Lekarske komore Srbije su svi lekari u Srbiji. Podržavam tu odluku, to je nešto neminovno“, rekao je Lončar novinarima ispred Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je od danas u funkciji broj mobilnog telefona 064/88-11-405 na koji građani, putem viber aplikacije, mogu da prijave lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinaciju, bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga.

Sve nepravilnosti koje budu dostavljene putem ovog broja, biće procesuirane pred Sudom časti Lekarske komore Srbije, odnosno biće podnete prijave za ugrožavanje života i zdravlja građana protiv navedenih lekara.

Iz Ministarstva još jednom pozivaju sve koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre, jer je to jedini način na koji se epidemija korona virusa može staviti pod potpunu kontrolu.

On je izjavio  danas da je pitanje trenutka kada će se u Srbiji uvesti kovid propusnice, jer, kako kaže, razlog je jednostavan, a to je spasavanje ljudskih života.

„Smatram da ćemo morati, pre ili kasnije, da dođemo do kovid propusnica. U velikoj većini zemalja to funkcioniše i radi“, rekao je Lončar novinarima.

On smatra da neće biti nikakav problem da se kovid propusnice kontrolišu i da će inspektor metodom slučajnog uzorka izdati prijavu objektu koje ne bude poštovalo tu meru.

„Zalagaću se da to bude ozbiljna kazna koja će ih odvikavati od toga“, naglasio je Lončar i dodao da je svaki kafić, restoran, bioskop… odgovoran za sebe, te da oni treba da puste ljude unutra ukoliko su vakcinisani ili imaju negativni antigenski ili PCR test.

Izvor

Komentara: 3


# Zlatibor Lončar koronavirus
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-)

  Dušan 15.10.2021.
  Vi dobro znate da su srbi tvrdoglavi i da teraju inat.Inat teram i ja i neću da se vakcinišem.Ne ugrožavam život nikome koji je već vakcinisan a ako mene neko zarazi neka bude kako bude,moj život moja odluka.Primio bi nekako jednu vakcinu ali da godišnje primam po tri vakcine,to neću. I nisu baš svi doktori i ostali koji su protiv vakcina,glupi a ovi koji zagovaraju vakcinaciju pametni. Pozdrav i jednima i drugima. Dušan

 • (+4) (-)

  Dusan 15.10.2021.
  Na ovaj način se diskriminišu svi koji su orotiv vakcine i to baş brutalno.Gdr su ljudka prava i ostale slobode,nestale su.Kako ja mogu da ugrozim nekoga koji je već vakcinisan ,što znači zaštićen i to već 2-3 puta.Biće 8 vakcina ili više.Ova vacina je samo proba kako ljudi reaguju ,veoma malo pomaže .Štetna dejstva ima a imaće ih sve više u svakoj sledećoj.Nemoguće je da su svi koji su protiv vakcine glupi a ovi drugi svi pametni. Pozdrav i za jedne i druge

 • (+) (-4)

  Dusan Stevanovic 16.10.2021.
  Lekara neću ali stomatologa hoću , ime moje !


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima