Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Funkcioneri opštine Aleksinac „socijalni slučajevi“

rss

16.12.2021. Nova S

Opština Aleksinac treću godinu zaredom isplatila je funkcionerima i radnicima Opšinske uprave takozvanu solidarnu pomoć.

Funkcioneri opštine Aleksinac „socijalni slučajevi“

Naime, prethodne dve godine isplaćivano je 40.000 dinara, međutim ove godine postoje dve kategorije. Oni koji imaju plate veće od 50.000 dinara dobili su 47.000, a radnicima koji imaju primanja manja od 50.000 isplaćeno je 53.000 dinara.

Predsednik opštine Dalibor Radičević, njegova zamenica Marijana Radivojević, predsednik Skupštine Nenad Stanković, načelnik uprave Dejan Milošević i ostali funkcioneri dobili su po 47.000 dinara solidarne pomoći.

Ova pomoć funkcionerima opštine Aleksinac isplaćena je iz budžeta lokalne samouprave i to „za poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja“, što znači da se nalaze „u teškoj materijalnoj situaciji“.

Ove godine ista pomoć isplaćena je i direktorki Predškolske ustanove „Lane“ i svim radnicima vrtića.

Na ovaj način preko 25 miliona dinara budžetskih para (više od 200.000 evra) podeljeno je funkcionerima i radnicima opštinske uprave i vrtića umesto da je usmereno na neke infrastrukturne projekte, unapređenje obrazovanja, poljoprivredu ili za pomoć najugroženijim stanovnicima opštine.

Solidarna pomoć je vid socijalne pomoći regulisan Kolektivnim ugovorom za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave, koji predviđa da se ova pomoć daje u posebnim slučajevima kao što su teža bolest, pomoć za ortopedska pomagala ili kao pomoć u teškoj materijalnoj situaciji.

Inače, Opština Aleksinac spada u poslednju (četvrtu) grupu razvijenosti i jedna je od najnerazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji.

AUTOR teksta: diplomirani ekonomista u penziji Saša Milikić

Izvor

Komentara: 3


# predsednik opštine Dejan Milošević budžet opština Dalibor Radičević Nenad Stanković Marijana Radivojević
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+38) (-)

  Sramota 17.12.2021.
  Ma bitno da oni svim svojim članovima priznaju privatne fakultete od nove godine. Za druge nema tu og pravila iako imaju regularne diplome.

 • (+36) (-)

  Tomislav 17.12.2021.
  Loopovska posla!!!

 • (+25) (-)

  Aleksinčanin 26.12.2021.
  Niste u stanju da napravite zatvoreni bazen da deca imaju gde da treniraju al ste zato specijalisti da izvučete pare iz budžeta .Kako vas nije sramota da roditelji vode decu u Niš da treniraju i da pri tometa deca budu uspešna.
  Kad deca osvajau medalje jedva čekate da ih svojatete i da se hvalite kako su deca iz Aleksinačke opštine .
  Tih 200 .000 eura mogli ste da uložite u bazen i da imamo i plivače i vaterpolo klub i da deca imaju gde da nauče gde da plivaju .
  To treba da Vam bude prva stavka za sledeću godinu da se pod HITNO napravi zatvoreni bazen!!!
  Zamajvate narod pred izbore a posle sve što ste obećali zaboravite .
  Šta se desilo sa projektom za bazen u osnovnoj školi Ljupče Nikolić koji ste najavljivali pa se posle ućutali?
  Ima milion drugoh stvari u ovom gradu na šta ste mogli da utrošite taj novac ali bilo je lakše da napunite svoje džepove.
  Slogan partije Vas opisuje baš kako treba ZA VAŠU DECU !


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima