Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dok volonteri čiste đubre po gradu neki za to primaju platu

rss

17.04.2021. Aleksinac.net

Ovih dana grupa volontera od jedne devojke i nekoliko momaka samoinicijativno je počela da skuplja đubre na nekoliko lokacija u Aleksincu. Na ovu njihovu inicijativu imamo samo reči hvale i neizmerno poštovanje. Njihov rad je primetila i gradska uprava pa ih je predsednik opštine gospodin Dalibor Radičević ugostio i čak nagradio skromnim poklonima.

Dok volonteri čiste đubre po gradu neki za to primaju platu

Ono što se nameće kao pitanje predsedniku i nadležnima u opštini zašto gradsko komunalno preduzeće nije počistilo ove lokacije nego je grad morao da zavisi od mladih ekološki osvećenih ljudi. Čini nam se da su zaposleni u JKP plaćeni da rade ovaj posao jer ovo đubre nije van nego u samom Aleksincu. Ali, dovoljan je jedan pogled na prepune kontejnere da nam odmah bude jasno o čemu se radi.

Posle jedne od akcija volontera - foto Opština Aleksinac

Hoćemo li da očekujemo da će volonteri, kada već skupljaju đubre i pokositi preraslu travu na delu keja koji ne pripada gradskom zelenilu već ga (ne)uređuju Srbija vode. Da ne spominjemo zapuštena, takozvana gradska izletišta koji više liče na deponije nego na mesta za odmor i druženje. Da li da se nadamo da će volonteri srediti rupe po trotoarima i asfaltirati ulice da ljudi posle svake kiše ne gnjacaju u blatu...

Važno je da Aleksinac ima novo šetalište, a za sve ostale probleme ovog grada naći će se već neki volonteri da to urade za džabe pa ih možda predsednik opštine nagradi nekim poklončićem ili će ih pohvalom za dan opštine.


# opština Dalibor Radičević Brđanka kej đubre JKP Komunalne usluge
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima